Ege Denizi Fasikülü, içindekiler

 

Ege Denizi

Killeiskelesi

Göcek çevresinde genellikle derin sulara demirlemeye alternatif, 10-15m derinliklerde alargada durabileceğiniz, sevimli bir koydur. 2021 yılında ki gözlemlere göre, batı kıyısında çevre düzenlemesi yapılmış, henüz işletmeye açılmamış, kafe/büfe olacağını düşündüğümüz binalar yapılmış durumda. Karadan ulaşımı var. Kuzey ve Batı kıyıları küçük çakıltaşlarından oluşmuş plaj şeklinde. 2021 yılında, Özel bir işletme tarafından, pilot uygulama olarak sabit bir sal üzerinde atık alım tesisi konuldu…

Ayvalık Cunda su ürünleri kooperatifi

Ayvalık cunda su ürünleri kooperatifi dalyan geçidinin bitiminde iskele tarafta kalan balıkçı barınağıdır. Sahil birçok restoran ve cafelerle doludur. Su ürünleri kooperatifinde taze balık bulabileceğiniz küçük bir satış yeri mevcuttur. Mendireğin girişinden sonra Kuzeyde kalan beton rıhtımda sadece 8-10 teknelik yer bulma olanağı vardır fakat yazın tur tekneleri yanaşmaktadır, gelmeden önce arayıp yer sorulması gerekir.

Gerence

Gerence Burnu'nun hemen altında, Büyük Çatı'nın batısında, Kuzgun Burnu'nun 4 NM doğusunda melteme kapalı bir koy. Armonika olarak da biliniyor.

Ufuk Denizcilik

UFUK DENİZCİLİK, Ören Beldesi Muğla iline bağlı Milas ilçesinin 40 km güneyinde Gökova Körfezi’nin kuzey sahilinde yer alır. Tesis 32000m2 toplam alanda, 9.40 m genişliğindeki havuzda, 300 ton kapasiteli Travel Lift ve 60 ton kapasiteli Trailer ile hizmet vermektedir. Ayrıca 200Ton taşıma kapasiteli ikinci bir Trailerın da yakında hizmete gireceği söylenmektedir.

Ark Marin

Ark Marin, Ören'de çekek bakım onarım merkezi olarak kurulmuştur. Çekek yerine gelen teknelerin yıllık bakımlarının yanı sıra refit ve yapısal değişiklileride yapılabilmektedir.

Travel lift havuzunun boyu 22 metre genişliği 6.5 metre derinliği 4 metredir. Travel lifti 70 Tonluktur. Ayrıca 360 T kapasiteli amfibik treyler için deniz içinde 80 metre beton rampa vardır. Ayrıca 1000 tona kadar tekne çekmeye imkan tanıyan ırgat ve donanımıda mevcuttur. Tesis 50.000 m2 karapark alanına…

Hillside Otel

Hillside Oteli tarafından komple kapatılmış güzel bir koydur.

Armutlu Su (Akvaryum Koyu)

Halk arasinda akvaryum koyu olarak geçer. Günlük gezi teklenelerinin mutlaka uğradığı pırıl pırıl denizi olan bir koydur.

Kumburnu Koyları

güneybatı yönünde karanın içine 100 metre kadar giren iki "U" biçimi koy. Dipleri çakıllık. Kıyıda koltuk halatı alacak çok sayıda sağlam kaya var. Çıplak doğayla baş başa kalabileceğiniz iki muhteşem sığınak. kuzeydeki demirleme açısından daha konforlu. Kıyıya çıkıp yürüyüş de yapılabilir. Burası yerel denizcilerin Koca Koy olarak bildiği eski haritalarda "Armella" olarak geçen bir koyun güneybatı ucu. Armella, meltem azdığında koy içine sert sağanaklar indiren yüksek tepeler ve vadilerle…

Üçtaş

Yeşilova Körfezi'nin en hoş deniz mola noktalarından biri. Söğüt Adası'nın doğu yakasının tam ortalarında kıyıdan 15-20 metre açıkta diş gibi bembeyaz üç kayanın denizden dışarı çıktığını göreceksiniz. Rüzgar durumuna göre bu kayaların güney ve kuzeyinde 15 metreler seviyesinde demir atılıp alargada mola verilir. Bir şnorkel ile denize girerseniz kayaların çevresinden yükselen buz gibi yeraltı kaynak sularının deniz içinde yarattığı kristal tabakayı görme, içinde yüzme şansınız olur.…

Zeytin Adası Kuzey Koyu

Bozburun'da tekne yoğunluğu yüksek olduğunda konaklanılabilecek ıssız ve çok keyifli bir koydur. Körfezde meltemin rüzgarı ve dalgası Zeytin Adası'na lodos yönünde gelir. Adanın kuzey koyu rüzgar karayele dönmedikçe çok sakindir. Kıyıda Bizans döneminden kalma belli belirsiz tarihi kalıntılar vardır. Bu kalıntılar uzun zamandır keçi ağılı olarak kullanılırlar. Eskiden adaya gelip giden çobanların ve balıkçıların kullandığı bir taş iskele koyun ortasında yıkık dökük hala durur.

Oğlanboğuldu Adası

Yeşilova Körfezi'nin güney batı ucunda Oğlanboğuldu Burnu lodosa liman küçük bir koy meydana getirir. Bu koyun ortasında da Oğlanboğuldu Adası yer alır. Meltem yazın körfezde genellikle 11.00'den sonra ufak ufak başlar 13.00 civarı 10 knot seviyelerine ulaşır. Sabah erken saatlerde sakin havada ya da rüzgarsız zamanlarda günboyu bu koy çok güzel bir yüzme molası yeridir. Deniz inanılmaz berrak, tertemiz ve harika bir turkuaz rengindedir.

Lira (Nergisaltı) Koyu

Tuzla Koyu'ndan Longöz'e doğru giderken Nergis Burnu kuzey yönünde 200 metrelik bir çıkıntı yapar. Bu burnun arkasında gündüzleri harika bir yüzme molası noktası olan Lira (yerel denizcilerin deyimiyle Nergisaltı) Koyu var. Deniz bir harika. Özellikle Bodrumlu profesyonel kaptanların Gökova'daki favori gündüz konaklama sırlarından biridir. Sakin havalarda gece de kalınabilir. Ama genel kural, gündüz deniz molası zamanını burada geçirip gecelemek için 1 mil doğudaki Longöz'e girmektir.

Tekrek Limanı

Alakışla Koyu ile Mazı Koyları arasında içinde yanyana 4 bük ve bir uzun kumsal şeridi olan bir liman. Ama meltem sert estiğinde güvenle konaklanabilecek sadece bir köşesi var o da. Kumsalın hemen yanındaki 300 metre genişliğindeki Çamlı Koy. Yerel denizciler Karaçam Koyu da derler. Batıya doğru yanında iki bük daha var. Kadastral haritalarda burası Ildır koyları olarak geçiyor. Tekerek Limanı'nın en ucunda, yani batıya doğru dördüncü bük ise İncirli Koy. Melteme hayli açıktır. Bir de…

Marina Boutique Otel Marina

Eski "Marina Vista" otel Marina Boutique-Nidya Hotel olmuş, Karagözler mevkinde tersanelerin ortasında 15-20 tekne kapasiteli bir otel iskelesi. Marina hizmetleri olarak palamar, elektrik ve su var, fiyatları tam donanımlı bir marinaya yakın.

Tarzan Koyu

Meltem'e korunaklı, Fethiye'den çıkan günübirliklerin aşırı sevdiği, suyu muhteşem, ağaçların denize kadar indiği harika bir koydur. Adını ağaçlarda asılı halatlardan insanların tarzan gibi "aaa!" diyerek denize atlamasından alır.

Önü Kızılada'ya doğru açık olduğundan Fethiye'ye gidip gelen büyük teknelerin dalgası içeride biraz çalkantı yapar ama genel olarak melteme ve açıktan gelecek solugana kapalı olduğundan, trafik bittiğinde gece sakin bir koydur.

Gündüz günübirlik…

Dişibilmez (Aşı Koyu)

Marmaris-Göcek arasında, Ekincik körfezine girmek istemiyorsanız, mola verilebilecek, melteme kapalı gece de kalınabilecek bir koydur. Pırıl pırıl bir suyu, koyun bitiminde karadan da ulaşılabilen bir restoranı vardır. Koya girer girmez tüm GSM operatörleri ile bağlantılarınıza veda edip, telefonsuz ve internetsiz, ama huzurlu bir süre geçirmeye hazırlıklı olun.

Ballısu

Kargılı'nın (Longöz) hemen doğusunda, melteme kapalı küçük bir koy.

Karaburun

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Eski Foça

2 tekne bağlama yeri bulunur. Körfez girişinde 5 kapılar kalesinin sancağında Belediye Marina, ve hemen karşısında Balıkçı Barınağı. İkisinin de ne yazık ki kullandığı telsiz kanalı olmayıp, palamar hizmeti yoktur. Belediye Marina Batı rüzgarlarına, Balıkçı Barınağı Kuzeyli rüzgarlara açıktır

Çandarlı

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Denizköy

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Bademli

Bademli her havaya kapalı bir limana sahiptir. Limanın dışında yer alan Garip Adası ve Kalem Adası arası Ege Denizi'nin en güzel noktalarından biridir.

Girneyit

Hisarönü Körfezi'nin en güzel doğa ve denizlerinden birine sahip küçük koylarımızdandır. 150 metre genişliğindeki ağzı kuzey ve poyraz rüzgarlarına açıktır. 220 metre derinliğindeki bu koyumuzun ortasında bir azmak denize dökülür. Kıyı şeridi azmak nedeniyle çok hoş bir bitki örtüsüne sahiptir. Kıyıda zakkumlar, yabani zeytin, harup-keçiboynuzu ağaçları ve zakkumlar büyüleyicidir. Kıyıda bir tesis yoktur. Hisarönü gecelerinde ayın ve yıldızların ışığını seyretmek için en ideal koylardan…

Çamurlukoy

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Kuzbükü

Neighbour’s restoranın bulunduğu, denizi ve manzarası çok güzel bir koydur. Restoran yaz kış açıktır; yemekleri (bana göre) lezzetli, fiyatları ise civardaki iyi restoranlarla aynı seviyededir. İşletmesini Marmaris Neighbour’s Restoran’ın da işletmecisi Menderes Bey’dir. Özenli bir servis ve çok temiz tuvaletler mevcuttur. Su ve elektrik yoktur. Tonoz sistemi mevcuttur.

Eğer restorana bağlanmak istemezseniz; bir üst koy (güneybatı) ya da Kuzbükü koyunun (güneydoğu) dip köşesine doğru…

Torba

Koy geneli itibarı ile doğal limandır. Teorik olarak Kuzeydoğu hariç tüm havalara kapalı gibi görünse de tepelere çarpıp dönen rüzgar bir şekilde sizi buluyor. Koy içerisinde 5-10 metrelerde demirde kalabilirsiniz. Dip kumdur, iyi demir tutar. Koyun Kuzeybatısında oldukça küçük, 20 tekne kapasiteli bir balıkçı barınağı mevcuttur. Genelde doludur. Barınağı bölge insanı 1965 yılında, sırtlarında taş taşıyarak inşa etmişler. Barınağın mendireğinin dışında da bağlama imkanı vardır ama orada da…

Altın Kum (Turnalı Koyu)

Didim şehrinin güneyi, Didim D Marina'nın hemen doğusunda uzanan girintili çıkıntılı uzunca bir plajdır. Arkasında sıralanan büyük otellerin plajları ve sahildeki "beach club"ların kalabalığını yaz boyunca görebilirsiniz.

Sandal Adası

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Su Ada

Su ada, daha doğrusu girişinde Su Ada'nın bulunduğu koy özellikle kuzeye çıkan ya da güneye inen bir teknenin mola vereceği bir nokta olarak düşünülebilir. Issız, sessiz bir yer.

Kıyıkışlacık

Güllük körfezinin dibinde sakin bir koy. Girişte suyun içinde taş, eski bir kule kalıntısı var. Savunma amaçlı bir gözetleme kulesini andırıyor, veya eski usul dalyana giren balıkları kontrol amaçlı yapılmış da olabilir, tam bilinmiyor. Antik çağda adı İassos olarak biliniyor. Koyun içi geniş, sağ taraftaki yamaçta harabeler ve kalıntılar var, zeytin ağaçları arasında.

Güvercinlik

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

İasos Marina

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Çam Limanı - Sığacık Körfezi

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Assos

İçi taş parke kaplı sokakları ve yine taş dokusuyla, çok hoş evleriyle çekici. Saat başı kalkan minibüsler ileveya yürüyerek yukarıdaki yamaca kurulu Behramkale'yi ziyaret tavsiye olunur. Taksi Assos'ta bulunmuyor. Ancak Ayvacık'tan çağrılabilir. Behramkale sokakları yerel satıcılar, kendine has dokusu, sert rüzgarı ve müthiş Middili manzarasıyla etkileyici. Rivayete göre Aristo'nu ders verdiği agorada Büyük İskender gibi devrin çok önemli kişilikleri ders almış. Türkiye'nin tek dorik…

Levent Marina

Küçükkuyu

Küçükkuyu, Kaz Dağları'ndan aldığı temiz havası ve gezilecek sayısız güzel köyleri ile eşsiz bir Kuzey Ege ilçesidir. Ayrıca, batısına, Babakale'ye kadar -çirkin yapılaşma ve yoğunlaşan turizme rağmen- mükemmel koyları ve temiz denizi ile cazip bir tatil bölgesidir. Kaz Dağları'nın eteğine kurulmuş -Zeus Altarı'nın bulunduğu- Adatepe hala bozulmamış taş ev mimarisi ile mutlaka görülmesi gereken bir köydür. Ayrıca bu köyde eski okul "Taş Mektep" adı altında her yıl özel seminer ve atölyelere…

Sivrice

Sivrice koyu, batısındaki Dut burnu (sokakağzı plajı) ile doğusundaki Sivrice feneri arası 1.5 dm olan koydur. Güneyli (özellikle Lodos) rüzgarlara açık olmakla beraber alargada kalmaya müsaittir.

Babakale

Anadolu'nun en batı ucu olarak bilinen Baba burnunda bir balıkçı barınağı. Ege'den gelip kuzeye giderken denizi kollamak için uygun bir bekleme yeri. Yamaca kurulmuş küçük bir balıkçı köyü. Limana ve köye adını veren Kale, Padişah III. Ahmet tarafından; halkın korsanlardan dolayı gördüğü zulüm üzerine inşa ettirilmiştir.

Kuzu Limanı

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Kaleköy - Gökçeada

Kaleköy, Gökçeada'nın kuzeyinde yer alır. Adanın doğu tarafındaki Kuzu Limanı'nın batısına düşer.

Dikili

Dikili Kuzey Ege'de yer alan şirin bir Ege kasabasıdır. Bir balıkçı barınağı ve uluslararası ticaret limanı bulunmaktadır ve gümrük sahası içinde yer almaktadır. Bu iki Liman birbiri ile iç içedir. Barınak küçük ve genellikle kalabalıktır. Coğrafi konumu sayesinde özellikle kuzeyli havalar için son derece güvenli, sadece batılı havalara açıktır. 100 litre üstü yakıt alımında tanker çağırmak mümkündür. Balıkçı barınağının hemen yanında gümrük müdürlüğü, liman başkanlığı, liman polisi ve Sahil…

Gökliman

Sığacık Körfezi'nin güneybatısında, karadan ulaşımı toprak yolla mümkün, eski bir balık çiftliği koyu. Kokar adıyla da biliniyor. Çiftliğin kendisini koydan çıkarttılar ama binaları ve gözleme kuleleri ile eski kalıntıları hala koyda. Dibi iyi demir tutan, her havaya kapalı güvenli bir koy. Etrafta yerleşim yok. Tek dezavantajı çok kapasiteli bir yer değil, en fazla 4-5 tekne alır.

Çılga Koyu

Karadan ulaşımı olmayan, Çeşme yarımadası güney koylarından birisi. Hem Alaçatı hem de Sığacık'a neredeyse aynı mesafede olduğu için muhtemel, o civardaki nispeten ıssız koylardan. Kuzeyli ve batılı rüzgarlara kapalı ama güneyli sert havalara açık, çok temiz suyu olan sahili kumsal bir koy. Yörenin balık çiftliği olmayan ender koylarından. Koya girişden itibaren hiçbir gsm şebekesi çekmiyor. Koy ağzına yakın, Samos şebekelerine roaming yapılabilir.

Sarpdere

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Nergis

Çeşme Yarımadası güney koylarından birisi. Yerleşim yok, ince uzun bir koy. Sahili kumsal.

Eğri Liman

Geniş bir girişe sahip Eğriliman, açıkdenize paralel uzayan bir yarımadanın korumasında içerilere doğru daralır ve sığlaşır. Kuzey dahil her havada korunaklıdır. İyi bir kaçış ve dinlenme noktasıdır.

Sert rüzgarlarda dahi içerisi dalga kaldırmaz. Dip yapısı kum ve balçık karışımıdır, kolay kolay demiriniz taramaz. Geniş bir alan söz konusudur. Koltuk almak gerekmez.

Dalyan

Dalyanköy adıyla da bilinir. Çeşme'nin hemen kuzeyinde, içi geniş, girişi dar bir doğal liman. Barınak olarak işletiliyor.

Çeşme Marina

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Kristal Koyu

Hacettepeliler Koyu olarak da bilinir.

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Şifne

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Balıklıova

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Mordoğan

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Çeşmealtı

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Urla

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Bekar Limanı

Tek teknenin demir atıp kıçtan kara olabileceği, denizi mükemmel bir koydur.

Kocabahçe

Hisarönü Körfezinin en güzel koylarından biridir. Adını içerisinde bulunan kocaman yemyeşil bir bahçeden alır. Doğası görmeye değer bir koydur. Koya girdikce tam karşınızda büyükçe bir fıstık ağacı belirir. Kara yolu ile ulaşım bulunmayan bu koyda iki adet tesis vardır. Girişte sancaktaki tesisi emekli öğretmen Mehmet ailesi ile birlikte işletmektedir. Restoranı başarılıdır, öğlen durmaları için bile tavsiye edilir.

İskeledeki tesis ise Dırvana ailesine aittir. 2016 yılında hizmet…

Bargilya

BOĞAZİÇİ KÖYÜ ( BARGİLYA)

BOĞAZİÇİ KÖYÜ (Eski adıyla BARGİLYA) Bodrum’a 30km ve Milas’a 25 km'dir. Bodrum’dan Güllük ayrımına gelmeden, Shell benzin istasyonunun yanındaki, Tuzla sapağından sola dönülerek gidilir

Çevredeki tatil köyleri ile yazlık sitelerde kalan ve denizden motorla gelerek, deniz üstü teraslarda öğle ve akşam yemeklerini yiyerek tüm günü burada geçirenler ya da sadece balık yemeye günübirlik karadan özel araçları ile gelenler bulunmaktadır

Köy'de…

D Marin Didim

D-Marin Didim, Bodrum havalimanına 90km, İzmir havalimanına ise 145 km. mesafededir. Denizde 570, karada 600 tekne ağırlayabilen bir marinadır.

Mandalya Marina

Mandalya Marina, Güllük Körfezi'nde yer alan Kazıklı koyunda yer almaktadır. Koy kuzey, doğu ve batı yönlerinden arazilerle ile çevrilidir ve dolayısıyla dalgalara ve hakim yaz rüzgârlarına karşı korumalıdır.

Marina içi derinlik kıyılarda 4 metre civarında, su çevredeki balık çiftlikleri yüzünden bulanık. Bu çiftliklerin zamanla kaldırılacakları söylenmekle beraber şu an için pek geçerli değil. Tüm ekipmanlar, tonozlar, pedestallar yeni, düzenli bakımları yapılıyor. Yakıt belli…

Sıcak Su Koyu

Yolu bu bölgeden geçenler için olmazsa olmaz bir durak noktası. Koyun batısı boyunca uzayan ve minik koyu nispeten korunaklı kılan Körmen Adası'nın iç taraftaki ucuna yakın noktalarda sıcak su kaynakları mevcuttur. Suyu ılık falan değil, gerçekten sıcaktır.

Koy genelde solugan alır. Geceleme için pek konforlu değildir.

Kabatepe Limanı

Saroz körfezinde, Liman vasfında kabul edilebilecek tek yer.. Diğerleri balıkçı barınağı Gökçeada'nın tam karşısında, batıda adanın hayal meyal silüeti görülüyor çoğu kez. Adaya feribotlar ve motorlar buradan kalkıyor.

Akvaryum - Bozcaada

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Bozcaada Limanı

Çanakkale Boğazı'nın girişinde, tarih boyunca da giriş ve çıkış yapan gemilere liman olmuş, Türkiye'nin köyü olmayan tek ilçesi olma özelliği ile yazları turistik bir Ege beldesi. Batı Feneri (Ponente), Kalesi, Çamaltı Çay Bahçesi, bağlar içerisindeki küçük şaraphaneleri, güney sahilindeki plajları ve ağustos'taki Ayazma festivali, meşhur.

Ayvalık Marina

Marinanın deniz kapasitesi 200 teknedir. Ayrıca karapark hizmetide vermektedir. Marina ayvalık merkezdedir. İzmir Uluslararası havalimanına 150 Km., Ayvalık otogarına ise 2 km. mesafededir.

Kuşadası Marina

Setur Kuşadası Marina, Ege’nin ünlü tarihi ve turistik bölgelerine yakın bir marinadır. 450 deniz kapasitesi bulunmaktadır. Karapark hizmeti vermektedir. İzmir havalimanına 75 km. mesafededir.

Teos Sığacık Marina

Yakın zamanda slow city seçilerek, bir anda popüler olan Seferihisar'ın sahil yerleşimi. Marinanın içinde, şehre doğru da devam eden bir dere yer alıyor.

Pazarı Pazar günüdür, ekolojik tarımı ve doğal ürünleri yetiştirilmesi ile ünlü Seferihisar ve civarının üreticilerinin hepsi Pazar günü Sığacık’a akın eder.

Alaçatı Marina

Çeşme yarımadasının hoş ve mütevazı marinalarından, sörfçülerin cenneti Alaçatı koyunun içinde balıkçı barınağının hemen yanında. Alaçatı merkez, Ege'nin revaçta yerlerinden. Kısa sürede çok gelişti. Gayet hoş bir tarzı ve çizgisi var. Yeni yapılan yerler de eskiye ait bu mimari çizgiyi devam ettiriyor, şimdilik.

Altınyunus

Setur Çeşme Marinanın denizde 180 tekne kapasitesi vardır. Ayrıca karapark hizmetide vermektedir. Karayolu ile İzmir’e 70 km, havalimanına 95 km uzaklıktadır.

Alakışla Koyu

Haritalarda Alakışlabükü olarak geçer. Orak Adası'nın doğusunda, Mazı'nın batısında melteme kapalı, güney ve doğulu rüzgarlara açık bir koydur. Güneybatıdan kuzeydoğuya 1 mil uzanan koyda 3 bük bulunur. Adalıyalı: Koya güney tarafından girişte batı duvarında önünüze gelen ilk koydur. 150-200 metre çapında yarım daire şeklindedir. Ortasındaki adacığa 2017 yılında Sadun Boro anısına "Gökova'ya Açılan Kapı" isimli bir anıt heykel yerleştirildi. Narlıyalı: Koyun batı sahilinde, ortada kıyıları…

Orak Adası

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Kargıcık Koyu

Orak Adası'nın tam karşısında 2.5 mil uzunluğunda ve hakim batılı rüzgarlardan etkilenen, hafif eğimli bir kıyı şeridine genel olarak Kargıcık denir. Yamaçları çam ağaçlarıyla kaplı bu kıyı şeridi Çiftlik Köyü'nün yalısıdır. Yerel (profesyonel) denizciler bu kıyı şeridindeki küçük girintileri hava kuzeye döndüğünde kullanırlar. Batıdan itibaren bu girintiler şu isimlerle anılır: Seagarden (otelin yüzme şamandıralarıyla kapattığı ve bundan 40 yıl önce asıl Kargıcık diye bilinen koy); Önünde…

Pabuç Koyu

Pabuç koyu Gökova'nın kuzey yakasındaki güzel koylardan biridir. Bodrum'a yakınlığından dolayı günlük tur teknelerinin uğrak yeridir.

Karaada

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Bodrum Kaleönü

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Bodrum Belediye İskelesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor.

Limanın doğu tarafındaki kara ve T iskeleyi kapsıyor.

Ofis, gümrük ve sahil güvenliğin de olduğu mendireğin hemen başında, feribot işletmelerinin yanında.

Milta Bodrum Marina

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Gümbet

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Ada Boğazı - Bodrum

Gündüz Bodrum çıkışlı teknelerin kalanalığı olsa da, gece nispeten sakinleşiyor.

Bitez

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Kargı Koyu - Bodrum

Beta Bodrum Yelken Akademisi’nin iskelesi bulunmaktadır. İskelenin yaklaşık 10 teknelik kapasitesi vardır. Günlük konaklama fiyatı oldukça yüksek. Metrekare için bir çarpanları var. Konaklama fiyatlarını bu şekilde belirliyorlar. Çıkan fiyatı pazarlık ile indirmek mümkün.

Bağla Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Akçabük Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Akyarlar

Bodrum yarımadası'nın güneybatı yerleşimlerinden. Nispeten sessiz ve sakin köşelerinden.

Çatalada

Turgutreis'in hemen açığında yerleşim olmayan, kısa günlük seyirler için genel kaçamak noktası.

Turgutreis Marina

Bodrum yarımadasının batısında önemli yerleşim ve marinalarından birisidir. D-Marin Turgutreis Marina bu civarın en büyük marinalarındandır. Denizde 550 karada 150 tekne ağırlayabilmektedir. Bodrum havalimanına 50 km. mesafededir.

Gümüşlük

Bodrum yarımadasının batısında, hala şehirleşmemiş, köy dokusunu korumaya çalışan küçük yerleşimi.

Yalıkavak Marina

Yalıkavak Bodrum yarımadasının kuzeybatısında yer alan, önemli bir yerleşim.

Civarda günübirlik rotalardan birisi de Kiremit Adası ve karadan da ulaşılabilen Koyun Baba limanıdır. Öğle yemekleri için Koyun Baba’daki lokanta servisi, uygun hesabı ve tadı hala bozulmamış yemekleri ile tavsiye olunur.

Paşa Limanı

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Gündoğan

Bodrum Yarımadası'nın kuzeyinde, melteme kapalı büyükçe bir koy ve yerleşim yeri.

Hebil Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Türkbükü

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Ilıca Bükü

Cennet Koyu olarak da biliniyor. Çomça ve Gök burunlarını ortalayarak koyun derinliklerine kadar girebilirsiniz. Tamamen çam ormanıyla çevrili keyifli bir koydur. Denizi temizdir. Yüksek sezonda günübirlik teknelerin uğrak noktasıdır. Kuş sesleri ve "Angara'nın bağları" birbirine karışabilir.

Demir Limanı

Gök Liman olarak da biliniyor.

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Gölyeri

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Büyük Çatı

Bördübet Koyunun güney batısında yer alan, melteme kapalı bir koy. Hemen yanındaki Küçük Çatı ile beraber anılır.

Küçük Çatı

Balıkaşıran

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Amazon

Gökova Körfezi'nin en güzel doğa parçası köşelerinden birisi. Küçük bir otel ve karayolu ulaşımı sayesinde kafa dinlemek isteyen yerli turistlere hizmet veriyor. Gürültüsü az, dingin bir köşe.

Çatalca Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Gökağaç Limanı

Yediadalar'ın güneybatı girişinde sırtını güneybatı kıyısına yaslamış, yay biçiminde 0.5 mil genişliğinde bir koydur. Yediadalar bölgesinin tartışmasız en güzel denizi buradadır. Batı kıyısı melteme limandır. Yazın en sıcak günlerinde bile Taneli Burun'un alçak kıstağının üzerinden meltem usul usul eser. Burada kıçtankara demirlemiş teknelerde bir serinlik ferahlık yaratır. Güney kıyısında yanyana iki küçük bük vardır. Çam ağaçları ile kaplı bu büklerde denizin rengi biraz cam göbeğine döner…

Karaağaç Limanı

İsmi "liman", ama Karaağaç Limanı sadece güneyli havalara limandır. 0.4 mil genişliğindeki ağzı tam karayele bakar. Bu bölgeye de meltem çoklukla karayel istikametinde vurur. Ancak çok sakin havalarda güney köşesindeki 2 küçük girintiye kıçtan kara yanaşılıp konaklanabilir..

Uzun Liman

Doğu yönünde 0.5 mil derinliğinde karaya giren, 0.2 mil genişliğinde büyüleyici bir koydur. Çam ağaçlarıyla kaplıdır. Yediadalar'da Gökağaç ve bekar koylarıyla birlikte en emniyetli konaklama yerlerinden biridir..

Küfre

Yediadalar'ın kuzey doğu kesiminde, yine aynı yönde 0.3 mil karanın içine giren, tropikal bir atmosfere sahip bir koydur. İçinde 3 demirleme bölgesi bulunur. Dibindeki sazlık-bataklık bölgede de çok keyifli doğanın her rengini görebileceğiniz, her keyfini yaşayabileceğiniz bir tesis vardır. Kuzey batı köşesinde her hava koşulunda, yani batı-karayel ve kuzey yönünden en şiddetli fırtınalarda bile emniyette kalabileceğiniz küçük iki alan vardır. Bu küçük emniyetli bölgelere ancak 1-2 tekne…

Yediadalar

Yediadalar, Gökova'nın liman bölgesine girmeden önce, içindeki çok sayıda bük ve kovuk ile hem her denize liman, hem de doğası ve denizi ile görkemli bir durak noktasıdır. Bodrum'a 33 mil mesafededir. Dolayısıyla Bodrum çıkışlı bir haftalık gezilerde Gökova'nın asıl güzel bölgesi olan Bördübet ve Liman koylarına ulaşmak için ilk ve son gece durağı olarak da kullanılabilir. Yediadalar bölgesi, aslında ip gibi yan yana dizili dört ada tarafından körfezin azgın sularından korunan bir iç…

Adalı Koy

Gökova'nın popüler koylarından biri. Gulet ve motoryatların da sıkça ziyaret etmesine rağmen sakinliğini koruyor. Pırıl pırıl bir denizi ve özellikle ada çevresinde şnorkerciler için keyifli su altı yaşamı var.

Sabahları iyi arı yapıyor. (2017'de arılar NİSPETEN daha azdı. Ağustos ortası itibariyle çoğaldılar.) Rahat bir kahvaltı için anakaradan ayrılıp Tuzla koyunun ortasındaki adanın güneyine, 7-9 metre derinliğe çapa atılabilir. Korunaklı bir nokta değil, sakin havada kahvaltı için…

Fener Koyu

Tuzla Koyu'ndaki en güzel demirleme yeridir. Burada yanyana 4 bük vardır. En çok rağbet edileni batıdaki büyük büktür.

Tuzla - Gökova

Tuzla Koyu

Gökova Körfezi Liman Bölgesi güney kıyılarda Koyun Burnu ile başlar. Koyun Burnu ve Tuztutan Burnu arasında Tuzla Koyu yer alır.

Batıdan doğuya 2 mil genişliğindeki bu büyük koy büyük motoryatların ve guletlerin körfezde en sevdiği demirleme noktalarından biridir.

Ayrı birer koy olarak değerlendirilebilecek üç ünlü demirleme noktası vardır: Tuzla - Gökova Adalı Koy Fener Koyu Ayrıca özellikle sakin havalarda ve gündüz molalarında güney kıyısındaki 8-10 kovuk tekneye özel…

Longöz

Kargılı olarak da biliniyor. Karanın içerisine doğru uzanan, her havaya kapalı bir koy.

Ayın Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Hırsız Koyu

Değirmen Bükü diye geçen, içinde İngiliz Limanı, Mal Deresi ve Okluk Koyu'nun da bulunduğu geniş alanda bulunan küçük bir koy.

İngiliz Limanı

Adını II.Dünya Savaşı sırasında alman gemilerinden koya girmek suretiyle saklanan ingiliz zırhlısından aldığı rivayeti yaygın. Koy o kadar korunaklı ve gizli ki dışarıdan bakışta içerideki tekneleri farketmek mümkün değil, ancak belki direkleri...

Okluk

Değirmen Bükünün içinde, her havaya kapalı küçük bir koydur. Sadun Boro Üstadın favori mekanıydı. Üstad, yedi denizi gezip gördükten sonra, cennetten bir parça olarak nitelendirdiği bu küçük koyda geçirdi son yıllarını. Girişinde, denizkızı heykeli bulunmaktadır.

Malderesi

Yasak Bölge! Cumhurbaşkanlığı Köşkü

Sazan Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Değirmen Bükü

Gökova'nın en popüler bölgesi. Sadun Boro'nun deyişiyle "Burada adalar, koylar, burunlar sanki mavi bir gergef ile üzerine ince ince işlenmiş, sonra tümü yeşil bir çerçeve içine konmuş gibidir."

Çanak Koyu

Rehber kitaplarda balık çiftliği yazdığı için kimsenin programına almadığı küçük bir koy. Yazın en kalabalık dönemde bile tenhadır.

Suyu diğer koylar kadar berrak değildir, sürekli bir bulanıklık var.

Sabah ve akşam arılar rahatsız edici olabilir. (2017 Ağustos: Önceki yıllar kadar rahatsız edici değil.)

Botla karaya çıkılarak toprak yoldan yürüyerek 20 dakikada Karacasöğüt'e ulaşılabilir. Diğer yön de Değirmenbükü tarafına gidiyor. Keyifli ve manzaralı bir yürüyüş.…

Karacasöğüt

Gökova'daki önemli tekne ikmal merkezlerinden. Hisarönü tarafında bir tane daha Söğüt olduğu için Karacasöğüt veya Karacaköy adıyla biliniyor.

Şehir Adaları

Kleopatra veya Sedir Adası olarak da biliniyor. Rivayete göre Mısır Kraliçesine olan aşkından, Marcur Antonius buraya bu civarda hiçbir yerde olmayan özel bir kum getirtmiş, rüya gibi bir sahil yaratmış. Günümüzde Rus ve Alman turistlerin günübirlik uğrak yeri.

Çamlı

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Akyaka

Gökova Körfezi'nin en dibinde o civarın en büyük yerleşim yeri. Büyük bir derenin üzerine kurulmuş yerleşim, doğası, yemekleri ve azmağı ile meşhur. Evler o yöreye ait mimarileri ile ilgi çekici, biraz Safranbolu ve Anadolu evlerini andırıyor.

Akbük

Gökova Ören Marina

Gökova Ören Marina’nın Milas-Bodrum Havalimanı’na uzaklığı sadece 59 km’dir ve 45 dakikada ulaşılabilmektedir. İkinci alternatif Dalaman Havalimanı 115 km, 3. alternatif İzmir Adnan Menderes Havalimanı 220 km mesafededir. Gökova Ören Marina 416 deniz, 130 kara kapasiteli hizmet vermektedir. Gökova Körfezi’nin gözde koyları Yedi Adalar, Okluk ve Karacaören Koyuna 7-10 deniz mili mesafededir.

Ören

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Çökertme

Gökova Körfezi'nin kuzey kıyısında Akbük, Ören ve Mazı ile birlikte en önemli yerleşim ve yat konaklama noktalarından birisidir. (Amatör denizciler için kıyıda restoran da bulunabilecek ve Gökova kuzey kıyılarında konaklamaya elverişli aslında iki koy Çökertme ve Akbük ön plana çıkar.) Yarımadanın dağ köylerinin yalısı olan Çökertme, güneyli rüzgarlara açık ancak melteme büyük ölçüde kapalıdır.

Geniş koyun batı ucunda yerel halkın "Liman" olarak andığı 200 m. çapında melteme çok…

Karaincir Limanı

Güneyinde Karaincir adaları arasından bir girişi olan, kuzey istikametine doğru uzanan keyifli bir koydur. Kuzey yakası kumsal bir plajdan oluşur. Yüzme şamandıraları ile güzelce işaretlenmiş olsa da koy içinde açıkta yüzenlere karşı manevralarda dikkat gerektirir.

Kurucabük

Güneye doğru inen İki koydan oluşuyor. Doğudaki koy Kurucabük olarak da geçiyor. Batıdakine Çakıl deniyor. Aktur bu iki koya yayılmış, bir eşi Ayvalık'da da olan işletmenin benzerine istinaden aldığı isim.

Çiftlik Limanı - Datça

Datça

Yaz aylarında popüler olan bir belde.

Kargı Koyu - Datça

Datça merkezin batısında karadan 5 km, denizden 4 nm mesafede, pırıl pırıl suyu olan genişçe bir koydur.

Hayıt Bükü

Datça yarımadasının güney koylarından, melteme kapalı. Batılı rüzgarlarda solugan giriyor.

Yaz aylarında kumsaldaki kalabalık Kilyos'u aratmıyor. Üzerine bir de Datça'dan gelen günübirlik tekneler ekleniyor. Günbatımından sonra nispeten sakinleşiyor.

Palamut Bükü

Datça Yarımadası güney kıyısı önemli yerleşimi.

Knidos

Antik çağların çok önemli bir yerleşim ve medeniyeti. Akdeniz ile Ege’yi ayıran Datça yarımadasının en uç burnunda. Büyük (güneyde) bir liman ve (kuzeyde) küçük limandan oluşuyor. Melteme kapalı olan güneydeki, yazları oldukça popüler.

Mersincik

Körmen ile Knidos arasında melteme kapalı tek alternatif demir yeri. Mersincik'in ağzı Poyraz'a bakar. Koyun en korunaklı yeri, ağzı doğuya bakan koy içindeki küçük koydur. Bu küçük koy yaz aylarında kalabalık olabilir. İçeride manevra imkanı büyük tekneler için kısıtlıdır. Dibi çoğunlukla kumdur.

Mersincik'i etrafındaki yerleşim yerlerine bağlayan küçük bir yol vardır.

Körmen Limanı

Datça Yarımadası’nın kuzeyinde, İnce Burnu’nun 2.6 mil güney batısındadır. Limanın güneyinde 800 metre yükseklikte Karadağ ve güneybatısında 1.200 metre yükseklikte Kocadağ bulunur.

Cennet Koyu

İsmi üstünde cennet gibi bir koy. Yediburunların yamaçları yemyeşil çam ormanlarıyla kaplı 7-800 metrelere yükselen dimdik dağlarının hemen önünde, suyu tertemiz, gözalıcı bir turkuaz renginde inanılmaz bir doğa harikası. Kelebekler Vadisi'nin (Ködrümsü Koyu) 3.5 mil güneyindeki bu küçük koyumuz, Karaca ve Karakaya Burunları arasında yer alıyor. Güneybatıya bakan ağzı 0.5 mil uzunluğunda. Haritalarda "Burguncuk Koyu" olarak geçiyor. "Cennet Koyu" ismini popülerleştirmek için günübirlik tur…

Kabak

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Kelebekler Vadisi

Çok güzel bir doğaya sahip bu vadi, büyük bir plaj, yürüyüş yolları ve ufak bir dere içerir. Kara ulaşımı yoktur.

Ölüdeniz

Yabancı turistler açısından çok kalabalık bir bölgedir. Karaya çıkmadığınız sürece turist kalabalığını görmezsiniz.

Beştaş Limanı

Gemiler Adası çok kalabalık olduğunda veya yandan gelen rüzgar demirde tutunmayı çok zor kıldığında sığınılacak, oldukça korumalı bir koy.

Soğuksu Limanı

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Gemile Adası

Gün boyunca günübirlikçi tekneler korkunç bir gürültü çıkartsa da, gece bir anda huzurun çöktüğü, tarih içinde konakladığınız muhteşem bir nokta.

Tarihi ada mutlaka gezilmeli. Tercihan gün batımından bir saat önce yürüyüşe çıkın. Hem günübirlikçiler çekilmiş olur, hem de sıcak altında erimemiş olursunuz. Yürüyüşünüzü günbatımında fener tepesinde olacak şekilde ayarlarsanız, Kapıdağ yarımadası üzerinde batan güneş ile gününüzü taçlandırmış olursunuz. (Oyalanacaksanız fener de alın.…

Gemiler Bükü

Sahilde bir lokantasıda bulunan bu koy kumsaldır ve dip yapısı kumdur.

Karacaören Koyu

Lokantası bulunan güzel bir koydur.

Turunç Pınarı (Pınaraltı) Koyu

Karadan ulaşımı olmayan, içinde iyi bir restoran barındıran, kıyıları çok dik denize inen, derinliklerin fazla olduğu, muhteşem bir doğaya sahip bir koydur. Deniz suyu ve su altı canlılığı harikadır. Bayram tatilleri dışında makul kalabalık olur, kıyılarda derinlik fazla olduğundan büyük gulet ve motoryatlar daha çok tercih eder. Restoran'ın sağ tarafında nispeten daha sığ demir yeri vardır ama burayı da gün içinde Fethiye'den gelen günübirlikler doldurur. Öğlende meltem başladığından vadi…

Kalemyel Koyu

Hillside otelin plajının olduğu, çoğunlukla küçük (10-12m) motoryatların sürekli bağlı durduğu, denizi güzel bir koydur.

Kuleli Koyu

Önü yüzer şamandıralarla teknelerin girmemesi için kapatılmış, oldukça kalabalık bir plajdır. Kuleli Beach Club olarak işletilmektedir, giriş yaya gelenler için ücretsiz fakat araç otoparkı, şezlong ve şemsiye ücretlidir.

Her yıl olaylı ihalelerle ile işletmesi değişen popüler bir rant noktasıdır.

Büyük Samanlık (Samanlık Plajı)

Fethiye'ye yakın, karadan özel araç ve yaz sezonunda minibüsle gelinebilen, kalabalık bir koydur. Yaz sezonunda karadan piknikçiler-plajcılar, denizden günübirlikler tarafından doldurulur ama tüm kalabalığına rağmen geniş bir koy olduğundan tüm tekneler alargada kendilerine yer bulabilir.

Limana yakın olması ve çok kalabalık olması nedeni ile suyu pek temiz değildir. Haftalık turdan dönen charter guletlerinin ve günübirlik gezi teknelerinin son durağıdır.

Letoonia Marina

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Yes Marina

Geniş bir T şeklinde, yaklaşık 30 teknelik bir mini marinadır. Yengeç Restoran'ın önündedir. 8-10 teknelik bir charter firması dışında özel tekneler vardır.

Yacht Classic Hotel

Ece Saray Marina nın hemen batısında yani arkasında kalan 30 tekne bağlabildikleri bir iskeledir.

Ece Saray Marina

Denizde 460 tekne ağırlayabilen bir marinadır.

Bölgedeki en ekonomik marinadır. Giriş çıkışı rahat, aşırı güvenlik, kartlı sistem vb. yoktur ama çok güvenlidir hiçbir hırsızlık vb. olayı olmaz.

Duşları tuvaletleri çok sayıda ve konforludur.

İçeride birkaç servis, bareboat charter firması ve bir kafeterya vardır. Carrefour market ve Opet yakıt istasyonu vardır.

Belediye Limanı, Fethiye

Tüm yıl boyunca oldukça kalabalık bir limandır. Denize doğru uzanan büyük beton iskelenin Batı tarafı gümrüklü sahadır sadece Rodos feribotları ve transit yakıt almaya gelen yatlar yanaşır. Doğu tarafı ise mavi yolculuk guletlerine ayrılmıştır. Kordon boyunca devam eden bağlanma yerlerinin beton iskeleye yakın kısımları yine mavi yolculuk guletleri ve Beşkaza meydanına doğru uzanan devamı günübirlik tur teknelerine ayrılmıştır. Sezon dışında günübirlik teknelerin olduğu yerde tek tük yer…

Fethiye (Şövalye) Adası

Fethiye'ye karşıdan bakan, üzerinde özel evler ve pansiyonlar olan güzel bir ada.

Genelde kıçtankara yapmakla uğraşmadan, Fethiye'den çıkıp çok uzağa gitmeden alargada kısa zaman geçirmek isteyenlerin uğrak yeridir. Ada'nın Fethiye'ye bakan Güney-Doğu tarafı melteme ve solugana korunaklı geniş bir alan sağlar.

İç limana baktığı için suyu biraz bulanıktır, yüzmek için tercih edilmez.

Fethiye

Uzun yıllardır turizmle anılan önemli bir sahil kentidir. İhtiyacınız olan hemen her şeyi bulabilirsiniz. Körfezin girişinde yer alan Fethiye (ya da Şövalye) Adası körfezi açık denizden gelen havalara karşı büyük ölçüde korur. Genel olarak derinliği 14-15 metre civarında olan körfezin neredeyse tamamı iyi bir demirleme alanıdır.

Toplu taşıma sistemi gayet iyidir. Herhangi bir noktadan kıyıya çıktığınızda kentin hemen her köşesine dolmuş, taksi ya da otobüsle ulaşabilirsiniz.

Kızıl Ada

Fethiye limanına en yakın denizi güzel yerdir.

Limana yakın olduğu için günübirlik teknelerin gidiş ve dönüşte yoğun uğradığı bir yerdir.

Katrancı

Kıyısında plaj işletmesi olan, karadan araç yoluna sahip, ağzı güney-batıya ve melteme açık olduğu için gecelemenin çok tercih edilmediği, Göcek-Fethiye arasında gidip gelen günübirlik teknelerin uğradığı, suyu güzel, etrafı yeşillik çok popüler olmayan bir koy.

Küçük Kargı (Günlüklü) Koyu

Kıyısında plaj işletmesi olan, ağzı melteme açık olduğundan gecelemeye pek uygun olmayan, suyu güzel, etrafı Günlük (Sığla) ormanları ile kaplanmış bir koydur.

Çığlık Koyu

Göceğe yakın, ama Göceğin kalabalığından uzak olmak istiyorsanız, batı ve kuzeyi çam ağaçlarıyla kaplı yüksek tepelerden oluşan bu koy, konaklamak için keyifli bir noktadır. Suyu temiz ve berrak, kuzeybatı sahili düzdür. Ağaçların yoğunluğundan görülmese de, dar bir patika yol ile kara ulaşımı mümkündür. Nadiren kamp kuran günübirlikçilere rastlayabilirsiniz. Öğlene kadar temiz ve berrak olan su öğleden sonra rüzgarın da değişmesi ile koyun kuzey batısını oldukça kirletmektedir.

İnlice Koyu

Genişçe bir koydur. Kıyıda halk plajı yer alır. Güneyli havalarda solugan girer. Gecelemek her zaman keyifli olmayabilir.

Baba Adası

Marmaris ile Fethiye-Göcek arasında yolculuk yapan tekneler için havanın aniden sertleşmesi halinde bu kıyılarda sığınabilecekleri 3 noktadan biridir. (Diğerleri de Köyceğiz Limanı ve bölgede hakim güney-güneybatı rüzgarlarına kısmi koruma sağlayan Aşı-Dişibilmez Koyu'dur.) Baba Adası doğu-batı ekseninde 0.4 mil uzunluğundadır. Kuzey kıyısının tam ortasında 100 metre kara içine giren bir kovuk bulunur. Burası bati ve güney rüzgarlarına karşı koruma sağlar. Kuzeyli havalarda da güney…

My Marina Club

Denizde 68 tekne bağlayabilen ufak bir marina dır. Eski bir krom madeninden çok hoş bir şekilde restore edilmiş bir lokantası var. Ekincik e bağlanan belli bir kısmı toprak olan bir yolu mevcuttur.

Ekincik Limanı

Marmaris ile Göcek arasında önemli bir durak. Köyceğiz'e karadan ulaşım mevcut. Yaklaşık 40 km.

Karaçay Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Semizce Koyu

Ekincik koyuna girişte, batıdaki büyükçe koy. Yanındaki Küçük Semizce ile beraber iyi birer demirleme yeri Marmaris ile arada kalan Yılancık adası ve Aksaz askeri yerler, girişe ve demirlemeye yasak bölgeler.

Aksaz

Yasak Bölge!

Askeri alan. Yasak sıkı bir şekilde uygulanıyor.

Marmaris Yacht Marina

En büyük marinalarımızdan biri. Denizde 750, karada 1000 teknelik kapasitesi var.

Marmaris'e karayoluyla 8 km. Yaz / kış gün boyunca düzenli dolmuş çalışıyor. (Kışın biraz daha seyrek)

Marina içinde orta ölçekli bir market ve oldukça kapsamlı bir teknik malzeme dükkanı da var.

330 tonluk vinci sayesinde megayatların kışlama tercihi.

Sezona hazırlık döneminde kara park alanı daha çok bir tersaneyi andırıyor. Toz ve gürültü deniz tarafına da yansıyabiliyor.

Pupa Yat Otel

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Albatros Marina

Albatros marina, aslında çekek yerinden marinaya evirilmiş butik bir marinette. Marina şehir merkezine 1.5 km mesafede, çok güzel bir orman yolu olan Marmaris-Aksaz askeri üssü yolu üzerinde. Toplam 20-25 teknelik bir kapasite kalıyor, bağlı teknelerin sahipleri hep uzun süredir burada olan tekne sahipleri ve dolayısı ile herkes birbirini tanıyor, sohbet muhabbet açısından keyifli bir ortam. Marina içinde marangoz, boya ve mekanik bakım servisi veren işletmeler mevcut. Bunların dışında çok…

Belediye Limanı, Marmaris

Muğla Büyükşehir Belediyesince işletilmektedir. Elektrik ve su ücretlidir, liman ofisinden temin edeceğiniz ön ödemeli kartı Muğla Büyükşehir Belediyesince işletilen diğer limanlarda da kullanabilirsiniz. Duş, WC bulunmamaktadır.

Marmaris Netsel Marina

Netsel Marina, her türlü hava koşuluna kapalı iki mendirekle çevrilmiştir. İki mendirek arasında 9 adet yüzer iskele bulunmaktadır. İskelelerdeki en çok derinlik 18 m. ve en az derinlik 3.5 m. dir.

İçmeler

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Turunç

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Kumlubük

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Kadırga Limanı

Kadırga limanı, melteme kapalı, doğu ve kuzeydoğu rüzgarlara açık bir koydur. Su serin ve pırıl pırıldır. Marmaris'e yakın teknelerin ve günübirlik tur teknelerinin çok uğradığı bir koydur.

Çiftlik - Marmaris

Marmaris’e yakın tekneciler için revaçta olan demir yerlerinden birisidir. Sahili kum ve çakıldır. 3-4 tane lokanta iskelesi mevcuttur. Lokantalar ve sahil çok güzeldir.

Gebekse

Koy güneybatıya doğru doğru uzayan ince uzun bir yapıdadır. Koyun ucunda kumsal vardır. Melteme kapalıdır, ancak zaman zaman boğaz kısmından sağnak şeklinde rüzgar olabilir. Kıyıda eski bir kilise kalıntısı vardır. O nedenle, buraya Gebekilise de denir. Deniz güzel ve temizdir. Günlük tur teknelerinin sıklıkla uğradığı bir koydur. Gün doğumu ve gün batımı saatlerinde arı istilası yaşanmaktadır.

Serçe Limanı

Bodrum Müze'sinde sergilenen eserler Cam Batığı adı altında bu koydaki batıktan çıkartılmıştır.

Korsan Koyu

1-2 teknenin sığabileceği küçücük bir koy. Pırıl pırıl bir suyu var. Hemen her havanın dalgasına korunaklı.

Bozukkale

Bozburun yarımadasının en güneyinde, ince uzun melteme kapalı bir koy. Adını koyun girişinde yamaçta bulunan kale yıkıntısından alıyor. İçerde 3 tane iskele mevcut, kara ulaşımı yok. Bozukbükü ve Loryma olarak da bilinir. Günbatımında kaleye çıkıp, manzarayı seyretmek şiddetle tavsiye olunur

Söğüt

Bozburun'a kara yoluyla bağlı küçük ve sakin bir köy.

İnce Burun Koyu

Denizin rengine bayılacağınız bir koydur.

Gelme Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Bozburun

Yeşilova körfezinin en önemli yerleşimlerinden.

Bulgaz Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Kertibükü

Bozburun Limanı'na doğru yol alırken Kiseli Adayı geçtikten sonra Göltepe Burnu göze çarpar. Bu burnun kuzey yakası lacivert bir denizi olan genişçe ve kavisli bir koya bakar. Kerti Bükü denen bu koyun batı yakası dik kayalıklarla kaplıdır. Denize girmenin bu kadar kadife ya da saten etkisi yarattığı kıyılarımızda pek az yer vardır. Bozburun Koyu’nun batı yakasındaki en güzel demirleme yeridir. Suyun rengi derin sular ve kayalık tabiat nedeniyle çok koyu bir laciverttir. Kıyıya çıkıp Ada…

Kiseli Ada

İsmini üstünde yer alan muhtemelen Bizans dönemi küçük bir ayazma kalıntısından alan küçük bir adadır. Batı kıyıları Ada Boğazı içdenizini doğulu rüzgarlara karşı koruyan doğal bir bariyerdir. Kuzeyindeki geçitte 1 metre civarında su vardır dümen palası hareketli katamaranlar ve düşük suçekimli motorbotlar dışında salmalı teknelerin geçişi mümkün değildir. Adanın doğu yakasında ağzı 150 metre açıklığında, yaklaşık 80-90 metre derinliğinde, doğu rüzgarlarına açık bir koy vardır. Rahmetli…

Ada Boğazı

Kızıl Ada ile Kiseli Ada (Kilise Adası) arasında kalan denizi muhteşem güzellikte olan görülmeye değer bir yerdir.

Tavşanbükü

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Ayaca Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Çanak Limanı

Meltemden korunaklı, keyifli, denizi olağanüstü güzel ve temiz bir küçük koydur. Gün batımı arkasında ki tepeden güzel bir manzara oluşturur. Profesyonel kaptanların Yeşilova'da en sevdiği ıssız koylardan biridir. Dolayısıyla guletler yer bulduklarında kaçırmaz hemen demirlerler.

Dirsek

Yerleşimi ve karadan ulaşımı olmayan, sahilde küçük bir iskelesi ve lokantası olan sakin bir koy. Harika bir denizi olmasıyla ünlü.

Sığliman Koyu

Denizi çok güzel kuzeyli havalar hariç her havaya liman olağanüstü bir koydur. Sakin bir havada dipteki (doğanın mucizesi) halka şeklindeki eriştelikleri seyretmenin keyfine doyum olmaz. Demir atarken bu erişteleri korumaya özen göstermek doğaya saygılı her amatör denizcinin gönül borcu olmalıdır.

Selimiye

Son yıllarda moda yerli turist mekanlarından olan Selimiye, yaz aylarında oldukça kalabalık bir yerdir. Bayram vb. dönemlerde insan kalabalığı biraz bunaltıcı olabilir. Onun dışında güzel bir beldedir.

Delikliyol Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Turgut

Turgut Koyu Orhaniye'de bulunan lokanta iskeleleri yıkıldıktan sonra pek rağbet görmüş bir koydur. İçerisinde iki adet lokantası olan bu koy yaz aylarında oldukça kalabalıktır. Girişte sancakta kalan bu iki lokanta da tonoz vasıtası ile iskelelerine kıçtan kara tekne bağlamaktadırlar.

Orhaniye Martı Marina

Marinanın 350 deniz ve 100 kara park kapasitesi bulunmaktadır.

Keçi Bükü

Mitolojik efsanelere konu olmuş Kız Kumu ile meşhur, hemen her havaya kapalı koy. Koyun girişindeki Martı Marina, Hisarönü körfezinin tek marinası. Orhaniye köyü biraz içeride kalıyor, yürüyerek 15-20 dakika kadar.

Hisarönü Limanı

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

İnbükü

Martı Marina'nın tam karşısında, marinaya çok yakın (2,5DM) bir koydur. Koya girişte sancakta kalan İnbükü iskelede kalan ise Çamurlu Koyudur. İkisini birbirinden Kuyulu Burunu ayırır. İnbükü'nün plajı iki üç yıl öncesine kadar kamp olarak hizmet veriyordu. Koydaki tesislerin yıkımının ardından şu aralar sadece demirli tekneleri ve günübirlik yüzmeye gelenleri görmek mümkün.

Tavşan Adası

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Bencik Koyu

Hisarönünün cennet koylarından biri. Etrafı çam ağaçlarıyla süslü yarlarla çevrili, Datça yarımadasının içine doğru kıvrıla kıvrıla giren bir koy, oldukça uzun. Rivayete göre, zamanında Knidos'lular Pers'lerin saldırılarından korunmak için burasını hemen kuzeyde Gökova'da Kayıkaşıran koyuna bağlamak ve Datça'yı bir ada devlet haline dönüştürmek istemişler, sonra nedense yapılmamış.

Azmak Bükü (Hurmalı Bük)

Doğusunda Bencik ile batısında Günlücek Bükü arasındaki Hurma ağaçları manzarasıyla "iyi ki gelmişim" dedirten bir koy. Hurma ağaçları sebebiyle Hurmalı Bük olatak da bilinir. Guletler daha romantik bir isim vermiş, Palmiye Koyu diyorlarmış. Manzarasıyla da pırıl pırıl deniziyle de harika bir koydur. Günübirlik yüzmek için de uygundur hava Güneyden almayacaksa gecrlemek için de uygundur. Gecelenecekse sağlam serilmiş zincir ve açmaz iyi uyku için gerekli olabilir. Güneyi Hisarönü…

Gönlücek (Günlücek) Bükü

Hisarönü'nün ilginç koylarından biri. Günlücek Koyu 2 mil kuzeydoğu yönünde uzanan bir kıyı şeridi olarak da görülebilir. Dibinde Dil Burnu doğu yönünde küçük bir çıkıntı yapar ve bu uzun kıyı şeridi bir koy görüntüsü kazanır. Günlücek'in kıyıları boyunca 10 kadar irili ufaklı bük vardır. Bunların çoğunluğu batı kıyısında ve melteme korunaklıdırlar. Sadece dibinde iki küçük bük kuzeyli ve doğulu rüzgarlara limandır.

Göcek Adası

Göcek merkeze en yakın adadır. Adanın çevresinde ortak kullanıma açık, mülkiyeti belirsiz tonoz sistemi mevcuttur. Tonozların bir kısmının şamandıraları battığından kullanımda olanları bayağı azalmıştır. Özellikle sert havalarda tonozlara çok da güvenmemekte fayda var, uzunca zamandır bakım yapılmamıştır. Kıyı boyunca koltuk için babalar mevcuttur ancak boyaları zamana yenik düştüğünden bir kısmı kolay seçilememektedir.

Sezon içerisinde, özellikle akşamüstleri Göcek'e dönüş trafiği…

D-Marin Göcek

Göcek genel anlamda dünya denizcileri için bir cazibe merkezidir. D Marin Denizde 380 karada 150 tekne kapasiteli bir marinadır.

Skopea Marina

Göcek'in tam göbeğindedir. 80 teknelik bağlama kapasitesi ile sezonluk (Nisan-Kasım ayları arası) hizmet verir.

Belediye iskelesinde yer bulunmadığı zaman günübirlik konaklamalar için nispeten makul bi alternatif olabilir. (2019: 12 metre yelkenli için 230 TL. Dört saate kadar yarı fiyat uygulanıyor.)

MUÇEV Göcek Marina

Eski Göcek Belediye İskelesi artık MUÇEV Göcek Marina.

2020 sezonuna tadilat görerek girdi. Eski tahta ve Beton iskele yıkılarak yerine yüzer "T" iskeleler yapıldı.

Yazın gecelemek için yer bulmak neredeyse imkansız.

Ama alışveriş ve mazot ikmali için kısa süreli yer bulunabiliyor. İskelelerde yer olmasa bile, kara tarafında günübirlik teknelerin arasına geçici olarak bağlanılabilir. Ama mutlaka bir kişi teknede kalmalı ve yerin sahibi tekne geldiğinde yer verilmelidir…

Marintürk Göcek Village Port

Merkeze 5 dakika yürüyüş mesafesinde yer alır. Bağlamanın yanı sıra 30 dönümlük alana yayılmış bir çekek sahasında kara hizmetleri de sağlanmaktadır.

Club Marina Göcek

Büngüş koyunda, hemen her havaya kapalı, doğal güzelliği ile büyüleyici bir marinadır.

Mega yatlardan, servis botlarına kadar her boy tekne için bağlama imkanı olsa da yer bulmak biraz zordur.

Kara park imkanı yoktur.

Marintürk Exclusive

Göcek'in merkezine yaklaşık 4 km mesafede, Poruklu koyundadır.

Göcek

Türkiye’de yatçılığın cennet köşelerinden, belki de en önemlisi. Dalaman havalimanına çok yakın olması ve neredeyse her havaya kapalı bir iç deniz gibi, korunaklı ama pırıl pırıl suyu olan, yeşil bir bitki örtüsü ile kaplanmış sayısız koyları sayesinde herkesin hayran olduğu bir coğrafya.

Ancak Göcek merkezin tamamı artık devasa bir marina görünümü almış durumda. Hem şehirin, hem de yüzlerce teknenin atığı yüzünden merkeze yakın denizin keyfi kalmadı.

Yassıca Adalar

Bölgenin en meşhur demir yerlerinden biridir.

Yaz Limanı

Adından da anlaşılacağı üzere sakin havalarda konaklanabilecek bir koy. Küçük olduğu için kalabalık olabiliyor. Caretta caretta görmek olası. Suyu berrak. Kış limanına kısa bir yürüyüş ile ulaşmak mümkün. Bu yürüyüş, kış limanı sakinlerinin kullandığı hayvan barınakları ve çitlerinin içinden geçiyor.

Tersane Koyu - Göcek

Görülmeye değer Göcek koylarından biridir. Karadan ulaşımı yok. İçerisinde iskelesi bulunan lokanta vardır.

K-KB hariç tüm havalara kapalıdır. Konumu itibarı ile hemen hiç solugan almaz. Mükemmel bir kış limanıdır.

Domuz Adası

Domuz Adası Koyu diğer Göcek Adası Koylarına nazaran daha az tercih edilen bir koydur.

Günlüklü Koy

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Atbükü

Göcek'e yakın, ama kargaşasından uzak olabileceğiniz en yakın alternatiflerden biridir. Merkeze 2,5 deniz milinden az bir mesafede yer alan koyda sezonda yer bulmak genelde zordur.

Boynuzbükü

Yaz aylarında yoğun olan bu koyda iskelesi olan bir de lokanta bulunmaktadır. Muhteşem bir manzarası olan olağanüstü korunaklı bir koy. Ama denizi biraz bulanıkdır.

Taşyaka

Koyun ismi Taşyaka ve Bedri Rahmi olarak da anılır. İçerisinde lokanta ve ona ait bir iskeleye sahip olan bir koydur.

Sıralıbük

Yabancı rehber kitaplarda "Deep Bay" olarak geçiyor.

Rehber kitaplarda çok da methedilmediği için popüler olmayan, nispeten rahat yer bulunabilen bir koy.

Büyük Sarsala

Havalimanı'na yakınlığı ve asfalt yolu sayesinde misafir indirmek için ideal nokta.

Küçük Sarsala

Manastır Koyu

Hamam tarafındaki lokanta kaldırılıp buradakiyle birleştiğinden beri pek çok kişi burayı "Hamam Koyu" ismi ile anmaya başlamıştır. Navionics programında ise bu koyun ismi Kapı Koyu olarak geçmektedir. Rehber kitaplarda, koyun ortasından Ege tarafına kadar devam eden duvara istinaden "Wall Bay" ismiyle de anılıyor.

Manastır Koyuna girdiğinizde kuzeybatı kısımda karşınıza iki adet büyükcene iskele çıkmaktadır. Karaya yakın olan sabitdir. Dıştaki yüzen iskele 2017'de tamirat görerek daha…

Hamam Koyu

Kapıdağ Yarımadası'nda yürüyüş yapmak için iyi bir başlangıç noktası. GüneyDoğu kıyısına bağlandıysanız, kıyı boyunca bir patika sizi koyun dibindeki kalıntılara ulaştırıyor.

Kalıntıların arkasında işaretli patikaya ulaşıyorsunuz. Sağa devam ederseniz kıyı boyunca Manastır koyuna, onun arkasından da Sarsala'ya kadar devam edebilirsiniz.

Ama esas keyifli yürüyüş sola devam edip Kapıdağ yarımadası yönünde. Hamam Koyu yarımadanın en ince olduğu nokta. Binlerce yıldır kullanılan…

Kuyrucak Koyu

Göcek Körfezi'nin güney ucunda, kuzeybatı yönünde 500 metre kadar karanın içine giren ve istisnai güzellikte bir denizi olan bir koy. İsmini koyu kuzeyli ve kısmen doğulu rüzgarlara karşı koruyan Kuyrucak Burnu'ndan alıyor. Buraya Kuyrucak Kış Limanı da denir. (Çünkü koyun doğu yakasındaki kayalık Kuyrucak Burnu'nun dibindeki kıstağın diğer tarafında da "Kuyrucak Yaz Limanı" vardır. Burnun kuzeyindeki bu kovuk yazın bunaltıcı sıcaklarında tatlı taltı esen rüzgarla biraz serinler. ) Kuyrucak…

Yavansu (Martı) Koyu

Geniş, çoğu zaman sakin güzel bir koydur. Kıyıda taşlarla yapılmış büyük bir martı işareti olduğundan "Martı Koyu" olarak da anılır.

Merdivenli Koy

Göcek Koyun’da Göbün'ün hemen batısında, büyük motoryatlar ve yelkenliler için de rahat bir demirleme yeri. Adını sahilindeki küçük kumsaldan biraz içerideki eski olduğu zannedilen merdivenlerden alıyor. Halen hiçbir yerleşim yok, karayolu da. Ulaşım ancak patika yolundan yürüyerek Göbün veya Yavansu tarafına. Yapısı bir dere ağzına benziyor. Dip de buna uygun olarak oldukça hızlı bir şekilde derinleşiyor.

Göbün Adası

Suyu çok güzel, geniş bir koydur.

Solugan aldığından genelde gece konaklama yapılmaz, Ağa Limanı 'na gidip gelirken yüzme molası vermek için idealdir.

Geniş bir koy olduğunda bazen çok büyük motoryatlar burada alargada mola verirler.

Kocabük

Suyu çok güzel, genelde yabancı yatçılar ve guletçilerin bildiği sevdiği ıssız bir koydur.

Ağa Limanı

Liman 2 koya ayrılıyor. Güneydeki büyük ağa koyu, Kuzeydeki küçük ağa koyu olarak adlandırılıyor. Deniz çok berrak.

Fethiye körfezinden Marmaris yönüne gidecek guletlerin gidişte ve dönüşte geceleme yeridir. Büyük Ağa'da gördüğünüz guletlerin büyük çoğunluğu sabah gün doğmadan gürültülü şekilde demir alıp yola çıkarlar.

Göcek ve Fethiye'ye uzak olduğu için günübirlik tekneler uğramaz. Suyu harikadır, balık çeşitleri boldur. En dipteki plaj ile kayalıkların birleştiği yerde…

Göbün

Kapı Koyu adıyla da biliniyor. Adının bu taraflara gelmiş, ancak içeri giremediği için açıkta demirlemek zorunda kalmış Göben (Yavuz) zırhlısından aldığı söylentisi var. Ancak tarihsel olarak pek mümkün değil çünkü zırhlı Ege'den direkt Çanakkale'ye yönelmiş ve Marmara'ya girmiştir. Yavuz adını aldıktan sonra bölgeye gelmiş olabilir. (Teyit Edilmesi Gerekli Bilgi)

Yeni yorum ekle
Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.