Akdeniz Fasikülü, içindekiler

 

Akdeniz

Demre Yat Limanı (natamam)

2014 yılında inşaatına başlanan marina, mendireklerin yapılması haricinde öylece durmakta. Demre merkeze yürülebilecek bir mesafede.

Çamlı Liman (Kekova)

Kekova Bölgesi'nde gezen teknelerin özellikle sezonun yoğun günlerinde çam ağaçları ve kuş cıvıltıları arasında konaklamak için kullanabilecekleri istisnai bir koy. 250 metre batı yönünde karanın içine giriyor. Yani hakim rüzgara tamamen korunaklı. Koyun üç yanı da 50-60 metre oldukça dik yükselen çam ağaçlarıyla kaplı yamaçlarla çevrili.

Alacasu

Kıbrıs

Kıbrıs, Sicilya ve Sardinya'dan sonra Akdeniz'in en büyük üçüncü adasıdır. Kıbrıs'taki Karpaz Marina, Taşucu Liman'a, 48 Kumkuyu Marinaya 58 , Mersin Marina'ya 73 mil mesafededir. Girne'de bulunan Delta Marina, Taşucu'na 83, Bozyazı Liman'a 49 mil mesafede bulunur.

Karpaz Marina son derece modern bir marinadır. Ancak yerleşim yerlerine uzaktır. Buna karşın temel ihtiyaçların hepsi giderilebilir. 300 tonluk bir lifti vardır. Avrupa'nın en güzel marinalarından biri olduğu söylenir.…

Değirmenlik

Sakin havalarda gecelenebilir. Daha çok gün içerisinde yüzme molaları için uygundur. Yüzeyde nefis bir soğuk su katmanı vardır. Zaten Değirmenlik deresinin ağzında yer alır.

Yediburunlar

Fethiye Körfezi'nden Doğu istikametinde İblis Burnu'nu döndükten 10 mil sonra Kötü Burunla başlar. Patara'ya kadar yaklaşık 6 deniz mili mesafeyi kateder. Genel olarak kaba dalgalıdır. Rüzgarsız havalarda bile ölü dalgalar seyri eziyete dönüştürebilir. Özellikle Batılı ve Güneyli havalarda dikkatli geçilmesi gereken bir bölgedir.

Yediburunlar boyunca işaretli demirleme noktaları görünse de çok palpa hava olmadıkça ancak kısa duraklamalar için uygun olabilir. Kalkan'a kadar gecelemeye…

İnönü Koyu

Kaş - Kekova rotasında seyrederken Uluburun'u iskelenizde tutarak K-KD istikametinde ilerlerseniz Kaş çevresindeki en keyifli koylardan biri olan İnönü Koyu'na ulaşırsınız.

Yüzmek ya da uygun havalarda gecelemek için keyifli bir alternatiftir. Gün içerisinde günübirlik teknelerin uğrak yeridir. Ama gün sonunda koy tamamen size kalabilir. Güneyli rüzgarlara açık ancak yaz boyunca hakim batılı rüzgarlara karşı korunaklıdır.

İlk bakışta görünmese de koyun sonuna kadar -botla ya da…

Barboros Koyu (Tahtı Koyu)

Suyun temizliği nedeniyle popüler bir koydur. Karada yaz aylarında gözleme, sıkma türü yiyecekler servis eden küçük bir baraka var. Kamp yapanlar için karayolu ile ulaşım mümkün olmakla birlikte, anayola mesafesi vardır. İki yanı (kuzey ve güney) yüksek ve kayalık tepeler ile çevrilidir. Doğu tarafı, koyun bitimi kumsal ve küçük çakıldır.

Ayışığı

Şehir merkezinde olmak isteyip de marinaya bağlanmak istemeyenler için tek alternatifdir. Ancak, yaz döneminde kıyıdaki eğlence yerlerinin müziği gece boyunca rahatsız edebilir. Yaz döneminde yolcu alma gününü bekleyen charter tekneleri de burada alargada kalmaktadırlar.

Antalya Yeni BB

Balıkçı kooperatifi tarafından, işletmesi özel bir şirkete kiraya verilmiştir. Nisan 2017'de konaklayan bir tekne tarafından, su ve WC imkanı olmadığı, pislik içinde olduğu rapor edildi. Hiçbir hizmet verilmediği gibi, gecelik bağlamadan da fahiş fiyatlar talep edildiği söylenmekte. (9 metrelik bir yelkenli tekneden 80 TL talep edilmiş)

Fakdere/Ufakdere

Uluburun'un batısında, koyun en sonunda yer alır. Girişinde küçük bir adacık vardır. Günübirlik teknelerin uğrak noktasıdır.

Kaş

Yakın zamana kadar Güney sahillerimizin en sakin kasabalarından biri olan Kaş, son yıllarda popülerlik kazanıyor. Özellikle Bayram zamanı kalabalık diğer tatil yörelerimiz aratmıyor. Ama diğer zamanlarda hala çok da eziyet çekmeden günbatımına karşı güzel bir müzik eşliğinde içkinizi içebileğiniz, deniz kenarında apaçilerin tacizine uğramadan keyif yapabileceğiniz bir yer.

Aynı zamanda pek çok faaliyet imkanının göbeğinde: - Dalış okulları: Türkiye'nin en fazla dalgıcı Kaş'ta…

Güvercin

Kaş'ın en keyifli dalış ve şnorkel noktalarından biridir. Gecelemek için de oldukça iyi bir alternatiftir. Batılı havalardan nispeten az etkileneceğiniz bir kaç noktadan biridir.

Aletli dalış serbesttir ama Özel Çevre Koruma alanı olduğundan gerek oltayla, gerek zıpkınla avlanmak yasaktır.

Adanın kuzey tarafında dalış tekneleri için bir tonoz mevcuttur. Sabah dalış teknelerine terketmek koşuluyla kullanılabilir.

Barak Yalısı

Barak Yalısı, Yeşil Barak Köyü sahilinde, Üzümlü koyu içerisinde yer alır. Küçük, dar ama bir o kadar güzel bir yarıktır. Yarığın bitiminde küçük bir kumsalı ve kumsalın hemen arkasında başlayan bir göleti vardır. Gölet aslında sel yatağıdır. Keyifli de bir yürüyüş parkurudur.

Çevlik Barınağı

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Konacık Barınağı

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Dörtyol Barınağı

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Yumurtalık

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Karataş Barınağı

Karataş 10.000 civarında nüfuslu bir tarım ve balıkçı kasabasıdır. 40 kilometre uzaklıktaki Adana'ya ulaşım çok kolaydır. Kasabada bütün ihtiyaçlar rahatlıkla giderilebilir. Tamiratlar yaptırılabilir. Çok lezzetli balık yapan restoranları vardır. Yazlıque ve Mavi Kum balıkçı aileler tarafından işletilen son derece güzel restoranlardır. Yazlıque Restoran tüm balıklarını ocak(şömine) üzerinde yapar. Mavi Kum, üç kuşaktır ailecek hem lokanta işletir hem balıkçılık yapar. Rüzgar yaz ayları…

Karaduvar Balıkçı Barınağı

Karaduvar, Mersin şehir merkezine yakın bir balıkçı kasabasıdır. Sahilindeki balık restoranları oldukça rağbet görür. Barınak görece bakımsız olmakla birlkte çevresinde her türlü tamir, bakım onarım ve ikmal yapmak mümkündür.

Mersin Belediye Limanı

Mersin Uluslararası Limanı içerisinde, limanın kuzeybatı yönünde kalan barınaktır. Mersin şehir merkezindedir. Barınak, ticari balıkçılar, amatör balıkçı tekneleri ve balık ekmek satan tekneler tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır. Elektrik ve su altyapısına sahiptir. Güvenlik problemi bulunmaktadır

Mersin Marina

2011 yılı sezonu itibarı ile hizmet vermeye başlayan Mersin Marina, 500 yatlık deniz, 500(?) yatlık kara bağlama kapasitesi ile ülkemizin Doğu Akdeniz çanağındaki en büyük marinasıdır. Şehir marinası anlayışı ile tasarlanmış olan Mersin Marina, kalabalık AVM ile dikkat çekmekte, deniz tarafında ki hizmetler bu büyüklükte ki, bir marina için yetersiz kalmaktadır.

Alışveriş merkezinde spa, restoran, bar, yelken kulübü ve spor merkezi olduğu gibi, ancak kısıtlı malzemelerin…

Erdemli Limanı

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Kumkuyu Marina (Barınak)

8 sene içinde en az 5 değişik müdür gören marina, 2023 itibarı ile malesef yine liyakatsız bir yönetime sahiptir. Tesisleri ve lokasyonu Hindistan standartlarında olup, kuralları, fiyatları ve saçma yasakları kurumsal zincir marinaları aratmayacak düzeydedir. Yerli ve yabancı birçok eski marina sakini daha iyi koşullar için bu barınakdan ayrılmakta ve hakkında hiç iyi konuşmamaktadır. Marina içinde alışveriş imkanı yok. Marinanın yakın çevresinde ve içinde güzel balık restoranları var. Taksi…

Kızkalesi

Mahallenin adını aldığı ve Deniz Kalesi olarak da anılan Kızkalesi, Mahalle sahilindeki küçük bir adacığın üzerinde kurulmuştur. Kıyıya uzaklığı bulunduğunuz yere göre değişmekle birlikte ortalama 600 m. kadardır. Burada bulunan bir yazıttan 1199 yılında I. Leon tarafından yaptırılmış olduğunu öğreniyoruz. 1361’de Kıbrıs Krallığı tarafından zapt edilmiştir. Strabon , Roma Dönemi’nde korsanların burasını barınak olarak kullandıklarından bahsetmektedir. Kaynak: Mersin İl Kültür ve Turizm…

Acısu Koyu

Yerel halk arasında Ecevit koyu olarak da anılır. Narlıkuyunun hemen doğusunda kuzey-güney ekseninde uzanan küçük bir koydur. Batı yakası lokal balıkçıların kıçtan kara bağlandığı kayalık bir sahildir. Doğu yakası Karayollarına ait bir tesistir. Koyun Kuzey ve Batı kıyıları ise yazın kamp ve karavancılar tarafından yoğun olarak kullanılmaktır.

Çadır ve karavanların bulunmadığı kış döneminde beton dökülmüş olan sahilinden römork ile tekne atıp çekmek mümkündür.

Narlıkuyu

Sahilinde güzel balık restoranları olan, suyu temiz, güzel bir koy.

Akyar Bükü - Kızlarhamamı

Yöre halkı tarafından Kızlarhamamı olarak tanınan bu koy, lodos - poyraz doğrultusundadır. Suyu temiz ve berrak olduğundan yaz aylarında günlükçü tekneleri ve karadan gelenlerle popüler bir koydur. Karadan yolu toprak ve kötü zeminli ve sert virajlıdır. Poyraz yakasında yaz kış hizmet veren başarılı bir balık restaurantı bulunur. Lodos yakasında ki tesisler kafe niteliğinde olup, sıkmai gözleme vb. servis ederler.

Taşucu

2022 Aralık ayı itibarı ile yurtdışı giriş, çıkış işlemlerine kapandığından (liman olmaması sebebi ile) cazibesini yitirmiş bir noktadır. Deniz malzemeleri satış mağazası için, Seçkin Çetin Kaptan (tel: 0533 521 33 86) arayabilirsiniz. Mağazasında birçok ürün mevcut. Yakın mesafede ki Silifke'de sanayi ve iyi ustalar var. Kendisi de iyi bir motor ustası ve mekanik olan Miraç Güvenç (0 537 998 0519), her türlü teknik ihtiyaç için aranabilir. Miraç Kaptan yanaşma ve palamar konularında da…

Boğsak Koyu

Batı yakasında ki dere ağzında iki adet restaurant mevcut. Kışları da açık oluyorlar. İskele yok ne yazık ki. Alargada demirleyip, botla kumsala çıkabilirsiniz.

Tisan (Kösrelik) Koyu

Koyun ismi, yarımada üzerinde ki Tisan Tatil Sitesinden dolayı yaygın olarak "Tisan" olarak bilinir.

Koyun Güney'den Batı'ya tamamı kapalıdır. Yarımada Güneybatı'da anakaraya kıstakla birleşir. Kıstak deniz seviyesindedir. Güneybatı tarafı da yine plajdır ancak dalga alır, Koy, batıdan kuzeye yüksek tepeliktir. Doğusunda Köserlik adası bulunur. Bölgenin en berrak denizinin olduğu koydur..

Yeşilovacık

Çimento dolum tesisine ait iskelenin hemen kuzeydoğusunda bulunan, geniş sayılabilecek bir balıkçı barınağı mevcut. Dolum iskelesine büyük şilepler yanaşıyor. Sürekli bir kamyon trafiği ve yükleme faliyeti nedeni ile gürültü eksik olmuyor. Barınak, Ovacık yerleşim merkezine yürüme mesafesinde. Fırtına veya mücbir ikmal nedenleri haricinde durulması pek tavsiye edilmiyor. Ziyaret amaçlı gidilecekse görülecek pek birşey yok açıkçası.

Aydıncık Limanı

Küçük bir balıkçı barınağı. Poyraz-Lodos yönünde ki ana mendirek ve keşislemeye doğru kısa bir tali mendirekden oluşuyor. Beton iskeleye kıçtan kara yanaşmak mümkün.

Soğuksu Limanı - Aydıncık

Aydıncık'a bağlı küçük bir yerleşim bölgesi. Yöre insanı seracılık ile geçiniyor. Ağırlıklı sera ürünleri patlıcan ve salatalık. Aydıncık Limanı'nda bulunan balıkçı barınağına alternatif olarak düşünebilecek bir koy. Suyu tertemiz ve berrak, yakın çevresinde yerel restoran, çay bahçesi, küçük marketler var. Özellikle hafta sonları piknik ve kumsaldan yararlanmaya gelen insanlarla kalabalık olabiliyor.

Kızılliman

Kuzey - güney ekseninde küçük bir dil ile ikiye ayrılmış bir koydur. Pırıl pırıl suyu yüzme molaları için cazip olsa da, ağır solugan aldığı için gece konaklamasına çok uygun değildir.

Bozyazı Limanı

Anamur merkezine en yakın olan balıkçı barınağıdır. Lodos-poyraz ekseninde ki genişçe bir ana mendirek ile, oldukça korunaklıdır. Girişe yakın Sahil Güvenlik botu bağlıdır. İçeride yerel balıkçılar durur.

Anamur

TARİHİ İlçe'nin tarihi antik çağlara kadar uzanmaktadır. Anamur İlçesinin eski adı "Anemurium" adından gelmektedir. Latin kökenli olan "Anemurium" ismi rüzgarlı burun anlamına gelmektedir.

Anamur'un bilinen tarihine göre Fenikeliler, Hititler ve Asurlular daha sonra İranlılar ve Romalıların medeniyetleri sürmüş. Romalılardan Bizanslılara geçen Anamur, Bizanslılar zamanında yeniden inşa edilmiştir. Finikeliler tarafından koloni olarak kurulan Anamur Hitit Kralı IV. Tutaliye himayesine…

Gazipaşa Limanı

Antalya körfezini doğu batı hattında geçerken, doğudan gelirseniz ilk, batıdan geliyorsanız son durulabilecek liman. Sırtını yasladığı Kale Tepesinde gerçekten bir kale kalıntısı bulunmakta. Kuzey güney ekseninde ki ana mendirek 400m kadar, doğu batı ekseninde ki tali mendirek ile limanı oluşturuyor.

Bu liman aslında ne yazık ki yarısı bile bitirilmemiş bir marina projesi. Tamamlanmamış çarşı binaları ve bakımsızlığıyla üzücü bir görüntü sergiliyor. Ancak havadan korunmak veya…

Alanya Limanı

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Alanya

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Alanya Marina

287 denizde bağlama,yerinde zincir tonoz sistemi ve 150 karada olmak üzere,her bağlama yerinde elektrik,su,Tv ve telefon bağlantıları bulunmaktadır.Yarı olimpik ölçüde yüzme havuzu,tenis kortları,yat kulüp binası,eğitim salonları,kapalı spor salonları ve SPA merkezi ile spor ve sosyal faaliyetler için gerekli tüm imkanları yaratılmıştır.100 Ton kapasiteli Gezer Vinç – Travel Hoist ve 25 ton kapasiteli bot taşıyıcı, teknik servisi ile yatlar için kara park ve bakım onarım merkezi yaratıldı.…

Fidan (Fığla) Burnu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Karaburun Koyu - Antalya

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Manavgat

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Side

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Antalya Kaleiçi Marina

Antalya Büyükşehir Belediyesince işletilmektedir.

Antalya Setur Marina

Antalya ticari limanı mendireği içerisinde bulunan Setur Antalya Marina da 235 tekneye kadar deniz hizmeti verilmektedir. Ayrıca karapark hizmetide vermektedir. Şehir merkezine 10 km, uluslararası Antalya Havalimanı’na 30 km uzaklıktadır.

Kemer Marina

Kemer G Marina

230 yat denizde, 140 yat karada konaklama kapasitesi. 19 Ocak 2016 tarihi itibari ile Mavi Yeşil Uluslararası Turizm Ltd. Şti tarafından tüm hakları ile bünyesine katıldı.

Güvenlik ve yat bakım-onarım üniteleri ve 60 ton kapasiteli tekne karaya alma aracı ile yat sahiplerinin her türlü ihtiyacına cevap vermektedir.

Kırmızı fener ucunda Sahil Güvenlik karakolu mevcut olup; 1 adet Kaan sınıfı, 1 adet de Zodiac Şişme Bot sınıfı hızlı botlarıyla görev icra…

Kemer

Tekirova

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Üç Adalar

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Tatlısu Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Atbükü Limanı - Antalya

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Çıralı

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Cineviz Limanı

Porto Ceneviz Koyu olarak da biliniyor. Antalya körfezinin en etkileyici koylarından biri. Yanındaki 987 metrelik Musa Dağı denize dümdüz iniyormuş gibi gözüküyor. Yakındaki Olimpos dağı da bulutlar içinde manzaraya katılıyor.

Batı-Doğu rotasını tutturan denizcilerin mola verdiği limanlardandır. Genellikle Kaş'tan buraya, gece konaklayıp Alanya veya Gazipaşa limanlarına atlamak için gelinir. Hafta sonları kalabalık olur. Hafta içine denk gelirseniz daha sakin bir koyda kalırsınız.…

Sazak Limanı

Sazak Limanı, özellikle kuzey yakası, muazzam manzarası, yaban hayat gösterileriyle dolu büyüleyici bir koydur.

Deniz, özellikle kuzey yakada cam gibidir. Koyun her yanından yükselen kayalık tepelerde çeşitli kuşlar yaşar. Yırtıcı kuşlara da rastlanır. Her denizseverin bu koyun kuzey yakasında bir gece kalması gereklidir.

Çavuş Limanı - Adrasan

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Karaöz Limanı

Karaöz merkez sahili havaya ve soluganlar acıktır,dip kumdur, gunubırlık alargalar ıcın uygundur, Karaöz girişinde sancakta korsan koyu bulunur burada alargada daha güvenli kalınır,koyun üst yamacında kampcılar bulunur, Yine koyun ıcınde bır girinti bulunur burada balıkcılar vs ler barınır aksamları da yogundur,

Finike Marina

Setur kalitesinde, oldukça güzel bir marina. Kışlayan yabancı yatçılar bir hayli fazla. Çok hoş bir yatçı odası düzenlenmiş. Küçük bir mutfağı, orta zenginlikte bir kütüphanesi, TV, oturma grubu ile hoş zaman geçirebilecek bir ortam.

Radyofar Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Gök Liman

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Demre Çayağzı

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Buzağlık Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Tersane Koyu - Kekova

Yaz aylarında günübirlik teknelerin ve konaklamalı guletlerin rotasında olan bu koy genelde çok kalabalık oluyor.

Gökkaya Limanı

Her türlü havaya kapalı bir koy. İsmi "Liman" olsa da, karadan herhangi bir ulaşımı yok.

Likya yolu burada deniz seviyesinden geçiyor. Botla karaya çıkıp Batı yönünde keyifli bir yürüyüşle Kekova'ya bakan tepelere çıkılabilir.

Karaloz (Karalos)

Kekova adasının dış tarafında, salyangoz gibi kıvrıldıkça kıvrılan muhteşem bir koy. Gündüz günübirlik tekneler kalabalık yaratsa da, gece az sayıda tekne konaklamayı tercih ediyor.

Hamidiye Koyu

Köylülerin balıkçı kayıklarını bıraktığı bir koydur.

Kaleköy

Lokanta ve iskele mevcuttur.

Üçağız Limanı

Liman içinde genelde bölge balıkçıları ve tur tekneleri bulunmaktadır. Yelkenli ve motoryatlarda bağlanabilir. Liman içi sığ ve suyu oldukça bulanıktır.

Kisle Koyu

Soğuk su!

Sıçak Koyu

Kekova körfezinin batı ucunda sakin bir koy. Gezi teknelerinin rotasında olmadığı için bayram zamanı bile sakin.

Son derece güvenli bir demirleme alanıdır. Sert rüzgarlarda dahi solugansız, huzurla uyuyabilirsiniz.

Gündoğumları muhteşemdir.

Yarım saatlik bir yürüyüşle Aperlai antik kentine ulaşabilirsiniz. İşaretli patikayı takip edin. Asar Koyu'nu Sıçak Koyu'ndan ayıran dar bağlantının sonuna doğru Aperlai Lodge'un bahçesinden geçeceksiniz. Kapıları arkanızdan kapatmayı…

Akvaryum Koyu - Kekova

Adını hakeden koylardan biri... Kekova girişindeki adaların arasına sıkışmış bir güzellik. Bütün kalabalığına rağmen temiz kalmayı başarıyor. Pırıl pırıl bir su.

Gezi tekneleri gelmeden sabah erken saatte değerlendirmek iyi oluyor. Özellikle tatil dönemlerinde saat 10'dan itibaren epey kalabalık.

Asar Koyu

Aperlai kalıntılarının bulunduğu koy.

Batılı rüzgarlara açık olduğu için çok az tekne buraya uğrar.

Kovan Adaları

Kaş merkezli çalışan dalış okullarının popüler mekanı. Akşam onlar ayrıldıktan sonra tonozları kullanabilirsiniz, ama iyi solugan alabiliyor.

Limanağzı

Haritalarda Bayındır Limanı olarak da geçiyor, ama yerel herkes Limanağzı diyor.

Kaş'a taş atımı mesafede, ama Kaş'ın kargaşasından uzak. Botunuza güveniyorsanız burada geceleyip Kaş merkezin imkanlarından faydalanabilirsiniz.

İsterseniz beach'lerin önlerindeki iskelelere bağlanabilirsiniz. En Güneyinde, en dipte yer alan Nuri's Beach'in önlerinde demirlerseniz sabah güneşinden etkilenmez, geç saatlere kadar uyuyabilirsiniz.

Bölgenin hakim rüzgarı Batılı olmasına karşın…

İnceboğaz - Kaş

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Hidayet Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Kaş Belediye Limanı

Kaş'ın göbeğindeki liman...

Bir yandan Kaş merkeze iki adım yürüyüş mesafesinde olmanın keyfi...

Bir yanda sürekli giren çıkan gezi tekneleri, aktarma yapan guletler. Kimin zinciri kimin üzerinde belli değil.

Limanı çevreleyen barlardan gelen müzik sesi geceyarısı biraz daha makul bir seviyeye inse de sabaha karşı 03:00'e kadar devam ediyor.

Nisan ortasından itibaren yer bulmak zorlaşıyor. Mayıs ayı yaz ortasından bile zor olabilir, çünkü tüm ticari tekneler suya…

Kaş SETUR Marina

472 yat kapasiteli marinanın kara kısmında 160 tekne kapasiteli çekek alanı da bulunmaktadır. Marinada 7 adet yüzer iskele ve 1 adet de dalgakıran yer almaktadır. Bununla beraber süper ve mega yatlar da dahil olmak üzere her boyda teknenin yanaşması için elverişli su derinliği ve bağlanma imkanlarına sahiptir.

Bucak Denizi

Kaş ile Çukurbağ Yarımadası arasında kalan Bucak Denizi geniş bir coğrafyada, Üçağız'dan sonra her mevsim barınabileceğiniz tek alternatiftir. Girişinde sizi karşılayan Köfte Adacığının her iki yanı da geçişe müsaittir. Önce güneye, sonra doğuya kıvrılan Bucak Denizi'nin sonlarına doğru Kaş SETUR Marina yer alır. Marinanın hemen karşısında yarım adanın koparcasına inceldiği İnce Boğaz yer alır. Marina ile İnceboğaz arasında kalan bölgede sezon boyunca alarga tekneler mevcuttur.

Hemen…

Patara

Geçişlerde dahi pek yaklaşılmaması önerilen çok uzun ve sığlık bir plajdır.

Kaputaş Plajı

Kalkan Limanı'na 4,5 dm, Kaş Limanı'na 11,5 dm mesafede yer alır. Dünyaca ünlü bir plajdır. Yukarıdan izlendiğinde mavinin en güzel tonlarını görmek mümkündür.

Yılın hemen her zamanı dalgalıdır. Yaz aylarında sabah erken saatlerde sakin yakalamak mümkün olabilir.

Kalkan

Yazları yabancı turistlerin çok olduğu bir limandır.

Yeşilköy Limanı - Kalkan

Berrak suyu, uygun derinlikleri ile popüler bir koydur. Kalkan'dan kalkan tur teknelerinin uğrak noktasıdır.

Yeni yorum ekle
Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.