Ege Denizi Fasikülü, içindekiler

 

Çökertme

Çökertme

Son güncelleme: 02/09/17
Contributors: ali boratav, Cem Eğrikavuk, Erol Akyigit, Mehmet Erem

Gökova Körfezi'nin kuzey kıyısının en önemli yerleşim ve yat konaklama noktalarından birisi. Güneyli rüzgarlara açık ancak melteme kapalı.

2017DE İSKELELER KAYMAKAMLIK TARAFINDAN YIKILDI. RESTORANLAR TONOZ HİZMETİ VERİYOR. HATTA KARAYA YAKIN TONOZLARDAKİ TEKNELERİ KIÇTAN DA BAĞLAYIP ELEKTRİK VE SU DA VERİYORLAR.

Yaklaşma, Giriş, Uyarılar

Koyun doğusundaki dik yamaç uzaktan da olsa kolayca farkediliyor. Tepesindeki direk geceleri kırmızı işaretli. Sert havalarda solugan girebiliyor, böyle durumlarda koyun batı sahili daha güvenli.

 

Yanaşma, Demirleme

İskelelere kıçtankara olmak mümkün. Çoğunda tonoz var. Demir atmak istenirse, tonoz düzeneklerinin açığına atıp, uzun zincir sermek takılmayı önlemek açısından önemli. Batı tarafındaki koyda sahile kıçtan koltuk almak veya koy içi kalabalık değilse alargada kalmak mümkün olabilir.

 

Tesisler

Koy içerisinde 2-3 tane iskele mevcut. Rosemary’s Restaurant, Kaptan’ın Yeri alternatifler. İskeleler bazısı sabit bazısı yüzer iskele, elektrik ve su bulmak mümkün. Karayoluyla Bodrum’a ulaşmak özel araba veya taksi ile mümkün. Sahil tarafından devam eden yol, Ören ve Akbük üzerinden Akyaka'ya kadar uzanıyor.

 

İletişim

Rose Mary Restaurant - Mahir Vurmaz : +90 532 432 57 31 Bodrum-Çökertme Dolmuşu: +90 535 467 83 92

 

İmkanlar

 

Comments

İbrahim Kaptan ile Rosemary arasında, köyün yerlilerinden Orhan Ailesi'nin Orhan Restoran bulunur. Yüzer iskelesine küçük tekne bağlanabilir. Ayrıca üç-dört adet tonozu bulunmaktadır.

Yeni yorum ekle
Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Basic HTML NoEditor

  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a href hreflang target title> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <figure> <figcaption> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <div> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <hr class> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption title width height style class> <p class> <h1> <pre> <table> <caption> <tbody> <thead> <tfoot> <th> <td> <tr>
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Fotoğraflar