Ege Denizi Fasikülü, içindekiler

 

Hisarönü Körfezi

Girneyit

Hisarönü Körfezi'nin en güzel doğa ve denizlerinden birine sahip küçük koylarımızdandır. 150 metre genişliğindeki ağzı kuzey ve poyraz rüzgarlarına açıktır. 220 metre derinliğindeki bu koyumuzun ortasında bir azmak denize dökülür. Kıyı şeridi azmak nedeniyle çok hoş bir bitki örtüsüne sahiptir. Kıyıda zakkumlar, yabani zeytin, harup-keçiboynuzu ağaçları ve zakkumlar büyüleyicidir. Kıyıda bir tesis yoktur. Hisarönü gecelerinde ayın ve yıldızların ışığını seyretmek için en ideal koylardan…

Çamurlukoy

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Kuzbükü

Neighbour’s restoranın bulunduğu, denizi ve manzarası çok güzel bir koydur. Restoran yaz kış açıktır; yemekleri (bana göre) lezzetli, fiyatları ise civardaki iyi restoranlarla aynı seviyededir. İşletmesini Marmaris Neighbour’s Restoran’ın da işletmecisi Menderes Bey’dir. Özenli bir servis ve çok temiz tuvaletler mevcuttur. Su ve elektrik yoktur. Tonoz sistemi mevcuttur.

Eğer restorana bağlanmak istemezseniz; bir üst koy (güneybatı) ya da Kuzbükü koyunun (güneydoğu) dip köşesine doğru…

Kocabahçe

Hisarönü Körfezinin en güzel koylarından biridir. Adını içerisinde bulunan kocaman yemyeşil bir bahçeden alır. Doğası görmeye değer bir koydur. Koya girdikce tam karşınızda büyükçe bir fıstık ağacı belirir. Kara yolu ile ulaşım bulunmayan bu koyda iki adet tesis vardır. Girişte sancaktaki tesisi emekli öğretmen Mehmet ailesi ile birlikte işletmektedir. Restoranı başarılıdır, öğlen durmaları için bile tavsiye edilir.

İskeledeki tesis ise Dırvana ailesine aittir. 2016 yılında hizmet…

Dirsek

Yerleşimi ve karadan ulaşımı olmayan, sahilde küçük bir iskelesi ve lokantası olan sakin bir koy. Harika bir denizi olmasıyla ünlü.

Sığliman Koyu

Denizi çok güzel kuzeyli havalar hariç her havaya liman olağanüstü bir koydur. Sakin bir havada dipteki (doğanın mucizesi) halka şeklindeki eriştelikleri seyretmenin keyfine doyum olmaz. Demir atarken bu erişteleri korumaya özen göstermek doğaya saygılı her amatör denizcinin gönül borcu olmalıdır.

Selimiye

Son yıllarda moda yerli turist mekanlarından olan Selimiye, yaz aylarında oldukça kalabalık bir yerdir. Bayram vb. dönemlerde insan kalabalığı biraz bunaltıcı olabilir. Onun dışında güzel bir beldedir.

Delikliyol Koyu

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Turgut

Turgut Koyu Orhaniye'de bulunan lokanta iskeleleri yıkıldıktan sonra pek rağbet görmüş bir koydur. İçerisinde iki adet lokantası olan bu koy yaz aylarında oldukça kalabalıktır. Girişte sancakta kalan bu iki lokanta da tonoz vasıtası ile iskelelerine kıçtan kara tekne bağlamaktadırlar.

Orhaniye Martı Marina

Marinanın 350 deniz ve 100 kara park kapasitesi bulunmaktadır.

Keçi Bükü

Mitolojik efsanelere konu olmuş Kız Kumu ile meşhur, hemen her havaya kapalı koy. Koyun girişindeki Martı Marina, Hisarönü körfezinin tek marinası. Orhaniye köyü biraz içeride kalıyor, yürüyerek 15-20 dakika kadar.

Hisarönü Limanı

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

İnbükü

Martı Marina'nın tam karşısında, marinaya çok yakın (2,5DM) bir koydur. Koya girişte sancakta kalan İnbükü iskelede kalan ise Çamurlu Koyudur. İkisini birbirinden Kuyulu Burunu ayırır. İnbükü'nün plajı iki üç yıl öncesine kadar kamp olarak hizmet veriyordu. Koydaki tesislerin yıkımının ardından şu aralar sadece demirli tekneleri ve günübirlik yüzmeye gelenleri görmek mümkün.

Tavşan Adası

Bu sayfanın sadece başlığı açılmıştır. İçeriğini doldurulması için desteklerinizi bekliyoruz. Yukarıdaki "Düzenle" bağlantısını kullanarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Bencik Koyu

Hisarönünün cennet koylarından biri. Etrafı çam ağaçlarıyla süslü yarlarla çevrili, Datça yarımadasının içine doğru kıvrıla kıvrıla giren bir koy, oldukça uzun. Rivayete göre, zamanında Knidos'lular Pers'lerin saldırılarından korunmak için burasını hemen kuzeyde Gökova'da Kayıkaşıran koyuna bağlamak ve Datça'yı bir ada devlet haline dönüştürmek istemişler, sonra nedense yapılmamış.

Azmak Bükü (Hurmalı Bük)

Doğusunda Bencik ile batısında Günlücek Bükü arasındaki Hurma ağaçları manzarasıyla "iyi ki gelmişim" dedirten bir koy. Hurma ağaçları sebebiyle Hurmalı Bük olatak da bilinir. Guletler daha romantik bir isim vermiş, Palmiye Koyu diyorlarmış. Manzarasıyla da pırıl pırıl deniziyle de harika bir koydur. Günübirlik yüzmek için de uygundur hava Güneyden almayacaksa gecrlemek için de uygundur. Gecelenecekse sağlam serilmiş zincir ve açmaz iyi uyku için gerekli olabilir. Güneyi Hisarönü…

Gönlücek (Günlücek) Bükü

Hisarönü'nün ilginç koylarından biri. Günlücek Koyu 2 mil kuzeydoğu yönünde uzanan bir kıyı şeridi olarak da görülebilir. Dibinde Dil Burnu doğu yönünde küçük bir çıkıntı yapar ve bu uzun kıyı şeridi bir koy görüntüsü kazanır. Günlücek'in kıyıları boyunca 10 kadar irili ufaklı bük vardır. Bunların çoğunluğu batı kıyısında ve melteme korunaklıdırlar. Sadece dibinde iki küçük bük kuzeyli ve doğulu rüzgarlara limandır.