Yunanistan Fasikülü, içindekiler

 

Kalantos

Kalantos

Son güncelleme: 15/01/18
Contributors: Cem Eğrikavuk, Taner Ozer

Naksos'un güney yakasında, batı tarafta küçük bir liman. Liman oldukça yeni ve modern görüntüde. Kıyıda su ve elektrik pedastalleri gözüküyor. (Yazar yanaşmadı.) Tonoz düzeneği de gözüküyor, ancak yerel kayıkların dışında çok az tekne yanaştığı için onlar da iskeleye aborda olmuşlardı. Kıyıda restoran yok. Olsa çok keyifli bir yer olacak.

Bu haliyle liman, acil ihtiyaç dışında konaklamak için çok anlamlı değil.

Tepede Kalados Restaurant var. Plajdan beş dakikalık bir tırmanma mesafesinde. Çok güzel manzarası var. Hele dolunay vakti gelmişseniz seyre doyum olmuyor. Yemekler nefis. Tüm adalarda olduğu gibi aile işletmesi. Ayrıca 7 odalı küçük bir motel de bulunuyor.

Koyun karşı, doğu kıyısı yüzmek ve gecelemek için daha makul. Keçi ağıllarının olduğu girintide 7-8 metreye çapa atılabilir.

Yanaşma, Demirleme

Kalandos koyuna Kuzey taraftaki yardan arasından bayağı rüzgar indiriyor. Zemin kum, iyi demir tutuyor. Koy oldukça geniş.

 

Diğer

Koyun suyu pırıl pırıl. Rüzgar yoksa yüzmek çok keyifli.

 

Yeni yorum ekle
Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Basic HTML NoEditor

  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a href hreflang target title> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <figure> <figcaption> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <div> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <hr class> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption title width height style class> <p class> <h1> <pre> <table> <caption> <tbody> <thead> <tfoot> <th> <td> <tr>
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.