Ege Denizi Fasikülü, içindekiler

 

Oğlanboğuldu Adası

Oğlanboğuldu Adası

Son güncelleme: 07/03/19
Contributors: ali boratav, Eyüp Oğan

Yeşilova Körfezi'nin güney batı ucunda Oğlanboğuldu Burnu lodosa liman küçük bir koy meydana getirir. Bu koyun ortasında da Oğlanboğuldu Adası yer alır. Meltem yazın körfezde genellikle 11.00'den sonra ufak ufak başlar 13.00 civarı 10 knot seviyelerine ulaşır. Sabah erken saatlerde sakin havada ya da rüzgarsız zamanlarda günboyu bu koy çok güzel bir yüzme molası yeridir. Deniz inanılmaz berrak, tertemiz ve harika bir turkuaz rengindedir.

Yaklaşma, Giriş, Uyarılar

Koyun batı tarafında adayla ana kara arasındaki geçitte 4-5 metre su vardır. Koya buradan da girilebilir ama demirleme kolaylığı açısından koya doğu yönünden açık denizden giriş yapmak daha uygundur.

 

Yanaşma, Demirleme

geçitteki sığ bölgeye kadar gidip buradaki 8-10 metrelik kum zemine demir atılır, hava durumuna göre zincir 20-30 metre doğu istikametinde zemine döşenirse güvenle mola verilebilir. Bu bölge dolu olduğunda koy ortası ve doğu kesimlerinde de kıyıya yakın alargada rahatlıkla 3-4 tekne konaklayabilir.

 

Tesisler

Yoktur.

 

Yeni yorum ekle
Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Basic HTML NoEditor

  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • İzin verilen HTML etiketleri: <a href hreflang target title> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <figure> <figcaption> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <div> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <hr class> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption title width height style class> <p class> <h1> <pre> <table> <caption> <tbody> <thead> <tfoot> <th> <td> <tr>
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.